MENU
Binnenstaander

Binnenstaander

06 jun

Column - Ken jij dit woord? Ik kende het niet, maar ik kwam het zojuist tegen in het boek dat ik lees. Ik zal de passage even citeren: “En dat was het mooie van het hele voorval: ze was vergeten dat ik zo’n buitenstaander was. Voor de Schneiders was ik in de loop der jaren een heel klein beetje een binnenstaander geworden.” De schrijfster van dit boek is een Belgische en de Belgen hebben wel meer leuke woorden die wij niet kennen.

Buitenstaanders
Het beeld van de tempel kwam mij voor ogen met zijn verschillende voorhoven en heilige plekken. Van buiten naar binnen zijn dat achtereenvolgens de voorhof der heiden, de voorhof der joden, de voorhof der priesters, het Heilige en het Heilige der Heilige. En daar woont God. Van Hem uit gezien zijn we allemaal buitenstaanders.

Huisgenoten
“Vrede verkondigd aan u die veraf was, en aan hen die dichtbij waren. Want door Hem hebben wij beiden door één Geest de toegang tot de Vader. Zo bent u dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en huisgenoten van God” (Efeze 2: 17-19).

Binnenstaander
Geen buitenstaander meer, maar een binnenstaander. Een huisgenoot van God.

Willem van Leiden

Datum: 6 juni 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

7 augustus 2022 God werd arm voor ons
7 augustus 2022 Niet los verkrijgbaar
31 juli 2022 Dan zullen ze weten
24 juli 2022 Levend water
24 juli 2022 Leven met beperking