MENU
Stilte

Stilte

03 jul

Column - Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik met een van mijn zonen thuis was bij een bekende Nederlandse cabaretière. Hij moest daar zijn in verband met zijn werk. Zij en ik kregen een praatje over alles en nog wat. Ook over mijn vrijwilligersfunctie van boswachter. Ik heb onder meer varend toezicht in een natuurgebied.

Sketchje
Hierover zei ze: “Mag ik een keer met je meevaren? Daar kan ik dan misschien wel een sketchje van maken.” Mijn (kort door de bocht) reactie was: “Je mag wel mee, maar je moet je mond houden.” Ik kan er moeilijk tegen als mensen, die met mij meevaren, aan een stuk praten en daardoor vrijwel niets van de schoonheid van de natuur meekrijgen. Het is nooit tot een vaartochtje met haar gekomen.

Dan kan Ik wat zeggen
Waarom ik dit schrijf? Ik herinner me ook een dergelijk voorval tussen God en mij. Ik was aan het bidden voor alles en nog wat. Niet verkeerd, maar op een gegeven moment kreeg ik sterk de indruk dat God tegen mij zei: “Willem, als jij nu even stopt met praten kan Ik wat tegen jou zeggen.” Ik herinner me het nog als de dag van gisteren.

Stil worden voor God
Gelukkig heb ik in de loop der tijd dit meer en meer mogen leren. Stil worden voor God. Het contact tussen God en mij is er alleen maar beter op geworden. Stil zijn voor God is zo gek nog niet.

Willem van Leiden

Datum: 3 juli 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

25 september 2022 Meerstemmig
25 september 2022 Voorwaarts
21 september 2022 Herfstgevoel
18 september 2022 Gelijkvormig
14 september 2022 We hebben elkaar nodig