MENU
Ik stop ermee

Ik stop ermee

13 nov

Column - Nee, ik ga je niet vertellen dat ik ga stoppen als columnist voor deze site. Ik citeer hier de kop van een column waarin een evangelist uitlegt waarom hij stopt met het schrijven voor een rubriek.

Stukje geschiedenis
De column waarvan je de tekst hieronder cursief gedrukt ziet, heb ik in februari 2002 voor een contactblad van een geloofsgemeenschap geschreven. Onlangs kwam hij mij weer onder ogen en ik vroeg mij af of de inhoud van de column nog steeds actueel is. Is er nog steeds onverdraagzaamheid gekoppeld aan scherpe en onrechtvaardige kritiek onder de kinderen van God? Omdat ik meen te weten wat het antwoord op deze vraag is heb ik besloten deze column nu te plaatsen op deze site.

Scherp en onrechtvaardig
De bewuste broeder schreef: “Maar het moeilijkste vind ik de wijze waarop sommigen reageren. Dat is soms zo scherp en onrechtvaardig, dat ik daarvan uren van streek kan zijn. Toen ik mijn probleem aan mijn vrouw vertelde, beleed ze me dat ze al drie brieven voor mij had achter gehouden en weggegooid. Om me te sparen. Omdat die zo hard waren.”

Tranen komen in mijn ogen nu ik dit weer lees. Zo’n fijne broeder, die zoveel gedaan heeft in dienst van zijn Heere, waar zo velen zoveel aan hebben gehad, moet om deze reden zijn werk voor de Heere en voor ons neerleggen. Ik denk dat er in het Vaderhuis ook een traantje wordt weggepinkt. Ik denk dat de Heere zo intens met zijn geliefd kind kan meelijden. Wie de evangeliën leest kan onder de indruk komen van de felle en onrechtvaardige kritiek op de Heere, geuit door schriftgeleerden en farizeeërs. Hij kent dus de gevoelens die nu bij onze broeder leven. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat de Heere hem kan en zal troosten.

Ik sluit af met dezelfde wens als onze broeder aan het eind van zijn bijdrage: “Van harte wens ik je Gods zegen toe.” En ik wil hieraan toevoegen een gebed voor mijzelf (en voor jou?): “Moge de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn hart (mijn wijze van communiceren. WvL.) U welgevallig zijn, o Heere, mijn Rots en mijn Verlosser.” Amen.


Toekomst
Na het herlezen van deze oude column kwam er een vreemde gedachte bij mij boven. Is wellicht een van de zegeningen van het Vaderhuis dat daar geen onverdraagzaamheid meer zal zijn?

Willem van Leiden


Van de auteur verscheen het boek:
Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.
ISBN 978-94-91888-10-6,
144 pagina's, gebonden,
prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Datum: 13 november 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

5 februari 2023 De Weg de Waarheid en het Leven
5 februari 2023 Als het begint te wringen
29 januari 2023 Gevonden
22 januari 2023 Veiligheid
22 januari 2023 Ik weet het

Meer nieuws:

Gevonden
29 jan

Gevonden meer

Collecte
13 jan

Collecte meer