MENU
De tweede serie Opwekkingsliederen is verschenen

De tweede serie Opwekkingsliederen is verschenen

21 jan

De tweede serie nieuwe Opwekkingsliederen van cd46 is vandaag uitgekomen en te beluisteren via de officiŽle streamingdiensten en YouTube. Met deze liederen wil Opwekking de kerk in Nederland dienen met nieuwe muziek en door diverse keren per jaar muziek uit te brengen kan ingespeeld worden op actuele ontwikkelingen. Daardoor blijven de Opwekkingsliederen eigentijds. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe liederen gefaseerd kunnen worden aangeleerd in kerken en gemeenten.
Deze tweede serie liederen is opgenomen tijdens Simply Jesus Come Together in november jl.. Onder leiding van de Opwekkingsband hebben de bezoekers van het event vier nieuwe liederen ingezongen, te weten:

862 - Vrijheid (Freedom) - Jesus Culture
863 - Verhoog zijn naam - InSalvation
864 - Alle glorie - Eline Bakker/Reyer van Drongelen/Kees Kraaijenoord
865 - Hier zijn (Just be) - Kim Walker

Vaker muziek uitbrengen
Bij de voorbereidingen voor cd46 paste Opwekking de werkwijze rondom de verschijning van de muziek aan: voorheen bracht de stichting elk jaar met Pinksteren een nieuwe serie Opwekkingsliederen uit, bestaande uit 12 nieuwe liederen van eigen bodem of vertaalde liederen. Via de kanalen van Opwekking vinden deze hun weg naar de kerken. Om meer aan te sluiten bij de actualiteit en door de wens om actiever samen te werken met kerkelijke gemeentes in het uitbrengen van nieuwe liederen verandert dit: het uitbrengen van nieuwe muziek is vanaf dit jaar meer een continu proces, waarbij verschillende keren per jaar een kleinere selectie verschijnt. Deze selecties worden gebundeld en verschijnen rond Pinksteren als Opwekkingsliederen cd 46.

Bladmuziek beschikbaar
De vier liederen zijn vanaf 21 januari te beluisteren en te bekijken via de bekende streamingdiensten en YouTube. De bladmuziek van deze liederen is vanaf dat moment te koop in de webwinkel van Opwekking.

Muziek voor de breedte van de ker≠≠k
Inmiddels worden de meer dan 800 Opwekkingsliederen in de hele breedte van het kerkelijk spectrum gezongen, en zijn ze niet meer weg te denken uit de hedendaagse kerkcultuur. De liederen geven woorden aan de geloofsbeleving van veel christenen en zijn geliefd bij jong en oud. Door de diversiteit aan onderwerpen zijn de liederen zowel geschikt voor de zondagse samenkomst als voor andere activiteiten in gemeenten en kerken.

Volgende releases
De volgende en laatste serie Opwekkingsliederen wordt opgenomen tijdens het Opwekking Worship Weekend, van 18 t/m 20 maart.

De liederen zijn vanaf vrijdag 21 januari te vinden via: YouTube Opwekking

Datum: 21 januari 2022
Auteur: Opwekking - Maartje Dekens
Foto: ©†Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: