Ik verzamelde

Column – Afgelopen week heb ik in de Sint Jan in Gouda Maarten ontmoet. Maarten is een knul van 13 jaar. We hebben gezellig een poosje met elkaar zitten praten in een van de banken van de kerk. Maarten vertelde honderd uit.

Verzameling posters

Op een gegeven moment kreeg hij het over zijn hobby: vrachtwagens. Eigenlijk het verzamelen van posters van vrachtwagens. Gepassioneerd vertelde hij mij van alles en nog wat over vrachtwagens, over de vele posters op de muren van zijn kamer en dat hij maar een wens heeft: vrachtwagenchauffeur worden.

Mijn verzameling medailles

Dit herinnerde mij aan mijn eigen jeugd. Heb jij dat vroeger ook gedaan? Sparen van luciferdoosjes, postzegels, sigarenbandjes of medailles… ja, ik was gek op medailles. Aan veel wandeltochten heb ik meegedaan. Niet omdat ik zo graag wandelde, maar dan had ik er weer een medaille bij. Ik spaarde ook foto’s van vliegtuigen (posters hadden we nog niet) en van schepen. Ik heb wat verzameld.

Dan telde je mee. Dan ‘was je iemand’.

Verzamelen van bijbelteksten

Toen ik een kind was, verzamelde ik als een kind. Toen ik volwassen was geworden … (ik moet het belijden) verzamelde ik bijbelteksten. Waarom? Dan telde je mee. Wie veel bijbelkennis had was iemand. In discussies kon je dan winnen. Dan gooide – net als bij het kaartspel – je laatste troef op tafel en ging de overwinning naar jou.

Heeft het me veel gebracht?

Nee. Er kwam zelfs een moment dat de Heer mij deze verzameling uit handen nam. Ik stond met lege handen en mocht opnieuw beginnen. Niet met verzamelen van bijbelteksten/bijbelkennis als doel, maar met het opbouwen van een relatie met Hem.

Nieuw ideaal

Hem te kennen en de kracht van Zijn opstanding (Filippenzen 3 vers 10).

Dat was het ideaal van de apostel Paulus.

Ook van jou en mij?

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
24-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies