Peter Borger: Hoe nieuwe biologie het tijdperk van Darwin afsluit

Twaalf jaar na het verschijnen van zijn boek ‘Terug naar de Oorsprong’, heeft dr. Peter Borger zijn boek opnieuw uitgegeven. Zijn eerste boek bleek zijn tijd ver vooruit te zijn. Hij toont onder andere aan dat verondersteld ‘Junk-DNA’ juist géén afval is. Wat dan wel? Hij vertelt het u graag. Er is volop ruimte om hem over deze en andere bevindingen uit zijn boek te bevragen.

Op zaterdag 29 januari D.V. houdt Logos een openbare livestream via Youtube en Facebook met dr. Peter Borger. Met zijn kennis en enthousiasme belooft het een waardevolle (online) bijeenkomst te worden.

Een boekbespreking met Peter Borger over zijn boek ‘Terug naar de oorsprong’, ondertitel: ‘Hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt’.

Programma

19.00 – 19.30 Inloop

19.30 – 19.45 Welkom door Kees van Helden (directeur Logos Instituut)

19.45 – 20.15 Boekpresentatie door Peter Borger

20.15 – 21.00 Vragenronde

21.00 – 21.10 Afsluiting door Kees van Helden

21.05 – 21.30 Uitloop met tijd voor napraten

Peter Borger is moleculair bioloog, specialist in signaaltransductienetwerken en genregulatie-systemen, tevens auteur van Terug naar de Oorsprong. Hij is één van de grensverleggende wetenschappers binnen de nieuwe biologie. Daarin staat onder meer centraal dat soortenvorming daadwerkelijk plaatsvindt, omdat het genoom daarvoor is geprogrammeerd, maar dat alle verschillende soorten niet allemaal dezelfde voorouder hebben. Ook wordt vanuit deze tak van de biologie duidelijk dat er geen genetische informatie-toename nodig is om nieuwe soorten voort te brengen. Alle informatie om nieuwe soorten te vormen was reeds aanwezig in het genoom vanaf de tijd dat de oervormen werden geschapen.

Logos Instituut
© Henk-Jan Oudenampsen
27-01-2022
Onderwijs
https://www.logos.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies