MENU
Aanmelding voor Opwekking 2022

Aanmelding voor Opwekking 2022

31 jan

Op 1 februari gaat de registratie open voor de Pinksterconferentie en kun je je aanmelden. Kom gezellig kamperen met je gezin, vrienden of kerk. Slaap je liever in je eigen bed, dan ben je van harte welkom als daggast voor een of meer dagen. En natuurlijk kun je je ook al aanmelden als medewerker om samen met andere aanpakkers de conferentie mogelijk te maken.

Let op: ook als daggast is het vanaf dit jaar nodig dat je je registreert! Voor meer informatie en registratie ga je naar www.ikganaaropwekking.nl

Al meer dan 50 jaar organiseert Opwekking de jaarlijkse Pinksterconferentie. In de loop van de tijd is de vierdaagse conferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten samen vieren dat de Heilige Geest met Pinksteren is uitgestort.

De Pinksterconferentie vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Er is een gevarieerd programma samengesteld voor iedere leeftijdsgroep: voor volwassenen, jongeren, tieners en kinderen. Ook mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsstoornis zijn van harte welkom bij hun eigen programma in de Bijzondere Mensen Tent (BMT).

Tijdens het Pinksterweekend stroomt het terrein vol met tienduizenden bezoekers: kampeerders, die individueel, met het gezin of gezellig samen als kerk of gemeente de conferentie beleven, en daggasten die een of meer dagen willen meemaken. Het programma is gratis toegankelijk; aan het kamperen zijn wel kosten verbonden. De registratie gaat op 1 februari van start. In verband met veiligheidseisen is het met ingang van 2022 ook voor daggasten noodzakelijk om zich te registreren.

Thema 2022: Diep geraakt
‘Diep geraakt’ is het thema van de Pinksterconferentie in 2022. Het thema is gebaseerd op het verslag in Handelingen 2:37-39. Nadat Petrus vertelt over Jezus, zijn dood en opstanding en hoe de uitstorting van de Heilige Geest deel is van het plan van God voor het leven van ieder mens, staat er dat zijn toehoorders ‘diep in het hart werden geraakt’.

We geloven dat God ieder mens wil aanraken en aanspreken met de boodschap van Jezus en het kruis. We mogen tijdens de conferentie DIEP GERAAKT worden door God met als gevolg dat we ons verootmoedigen - bekeren - en knielen aan de voet van het kruis, zodat Hij ons kan VULLEN met zijn Heilige Geest.

We geloven dat dit woord voor alle generaties is en dat ook de belofte van de Heilige Geest voor alle generaties en leeftijden is. De Heilige Geest is ons gegeven als onderpand, Hij wijst op Jezus en vervult ons met kracht - en gaven en bedieningen - om de opdracht te vervullen. Daarom willen we ons uitstrekken naar een nieuwe vervulling met de Heilige Geest. We willen de bronnen die wellicht verstopt zijn geraakt, openbreken zodat het Levende Water opnieuw kan stromen.

We geloven dat God ons ook diep wil raken met zijn liefde voor de wereld. Zodat wanneer we dan uitgaan - uitgezonden worden de wereld in - ook de wereld DIEP GERAAKT zal worden door de boodschap van het evangelie. De velden zijn wit om te oogsten - we hebben als discipelen van Jezus een belangrijke opdracht.

We willen mensen bemoedigen en aansporen om God te zoeken en door Hem geraakt te worden. Het kruis moet centraal staan en diep doorwerken in de levens van alle deelnemers aan de conferentie. We verlangen naar heiliging en reiniging en diep ontzag voor God, waarbij we opnieuw vol worden van de Geest. Geraakt worden is daarom niet simpelweg iets emotioneels, maar is een werking van de Heilige Geest in het leven van mensen. De Bijbel zegt dat we moeten sterven aan onszelf en vanuit de voet van het kruis opstaan om een nieuw seizoen in te gaan, waarbij alle generaties schouder aan schouder optrekken.

Datum: 31 januari 2022
Auteur: Opwekking
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen: