MENU
Jildou Bakker en Hans Borghuis geven kerken positieve impuls

Jildou Bakker en Hans Borghuis geven kerken positieve impuls

02 feb

Polarisatie en eenheid, het zijn veelbesproken onderwerpen. De Tour for Unity wil kerken een positieve impuls bieden in het zoeken naar verbinding. Met muziek die raakt, een verbindende en uitdagende boodschap en veel interactie. Bemoedigend én uitdagend, aansprekend voor jong(eren) maar ook voor oud(eren).

‘Het lijkt alsof we tegenwoordig in een
spoedcursus ‘de ander accepteren
zoals hij of zij is’ zijn beland.’


Singer-songwriter Jildou Bakker: “Polarisatie en eenheid zijn onderwerpen die me erg bezighouden. We zijn allemaal mensen én we zijn allemaal verschillend. Het lijkt wel alsof we tegenwoordig in een spoedcursus ‘de ander accepteren zoals hij of zij is’ zijn beland. Al die groepsvorming wekt de indruk dat bepaalde groepen mensen exact hetzelfde zijn; en dat er andere groepen zijn die daar lijnrecht tegenover staan. Maar dat is niet waar, iedereen is uniek. In mijn ogen kan er juist eenheid zijn wanneer we verschillend mogen zijn en elkaar op die manier accepteren. En dat is, voor iedereen en ook voor mezelf, ontzettend moeilijk, maar het is het waard om voor te gaan!”

Ook spreker Hans Borghuis ziet, hoort en merkt dat deze thema’s in veel kerken een stevige rol spelen. “Het is soms ontzettend lastig om in verbinding te blijven; met mensen die ‘anders denken’, met mensen die dreigen af te haken en zeker ook met de jongeren. Dit heeft gevolgen voor het samen kerk-zijn, maar ook voor wat we uitstralen buiten de kerkmuren. En dat in een tijd waarin verbinding en een stukje eenheid juist zo belangrijk is. Nu is het niet zo dat wij denken hiervoor een pasklare oplossing aan te dragen, maar we willen wel graag op een positieve manier een impuls bieden in het zoeken naar verbinding.”
Met de Tour for Unity wordt kerken een laagdrempelig concept aangeboden. Een compleet programma; geschikt voor kerkdiensten, jeugd- en jongerendiensten of een avondvullend programma. De liedjes door Jildou Bakker spelen in op deze thema’s en de boodschap door Hans Borghuis daagt uit om hier in het leven van elke dag concreet mee aan de slag te gaan. Persoonlijk, maar ook als kerk. Door de interactieve opzet van de bijeenkomsten worden bezoekers - ook online - actief betrokken.

Voor de komende maanden zijn nog een aantal data beschikbaar om een Tour for Unity-avond in je kerk of gemeente te organiseren. De data en alle verdere informatie zijn te vinden via de link hieronder.

Datum: 2 februari 2022
Auteur: Hans Borghuis
Foto: Videostill - YouTube
Website: http://www.hansborghuis.nl/unity

Dit artikel delen:

Meer nieuws: