MENU
Online studies: groeiende behoefte aan geestelijke diepgang onder mannen

Online studies: groeiende behoefte aan geestelijke diepgang onder mannen

08 feb

Stichting Every Man A Warrior ziet de huidige tijd als kans om hun (online) Bijbelstudie voor mannen breder te verspreiden. Juist in deze tijd ziet de organisatie een groeiende behoefte aan geestelijke diepgang onder mannen. Waar kerken de oude draad weer proberen op te pakken aan het einde van de pandemie, focust Every Man A Warrior zich op kleine (online) groepen die samen onderwerpen bestuderen zoals Je wandel met God, huwelijk, kinderen opvoeden, geld, seks en je leven van waarde laten zijn.

Praktisch en toewijding
EVERY MAN A WARRIOR is een discipelschapsstudie ontworpen om mannen toe te rusten voor de dagelijkse strijd van het leven. Het is voor mannen die overwinnaars willen worden zoals God het bedoeld heeft - geen middelmatig leven, maar volwassen en toegerust worden in de gebieden waar mannen strijd ervaren en willen winnen. De studie onderscheidt zich doordat het volledig gebaseerd is op het grote gebod: “God liefhebben met heel je hart, heel je ziel en heel je verstand”. De deelnemer wordt voornamelijk getraind in de discipline van dagelijkse persoonlijke stille tijd houden, wat als grootste voorbereiding voor de lessen geldt. Uiteindelijk wordt groei gemeten door een toenemend verlangen om God te volgen op de praktische terreinen van het leven waar mannen 90% van hun tijd mee worstelen + het doorgeven wat ze geleerd hebben. Gedurende de studie leren mannen deze zelf te leiden zodat elke deelnemer na het voltooien van de studie zelfstandig een nieuwe groep kan starten.

Discipelschap
Met ruim 38 jaar ervaring met het toerusten van mannen als stafwerker voor de Navigators en tegenwoordig Trans World Radio (TWR) heeft Lonnie Berger (V.S.) dit materiaal mogen schrijven. Sinds 2011 zijn 50.000 mannen in 55 landen in 18 talen aangeraakt door het materiaal van Every Man A Warrior. Sinds een aantal maanden is het materiaal volledig vertaald naar het Nederlands.

Levenslange volgeling
De studie is bedoeld voor kleine groepen die elkaar wekelijks ontmoeten. In de afgelopen twee jaren is gebleken Every Man A Warrior zich perfect leent voor online ontmoetingen. De mannen gebruiken daarbij hun fysieke 3-delige studiewerkboeken en bespreken de lessen in maximaal 90 minuten met elkaar. Hoewel de studie tot bijzondere levenslessen kan leiden, hoopt Every Man A Warrior vooral mannen te laten proeven van het dagelijks ‘leerling zijn’ van de Heer Jezus. Deze studie daagt ten slotte mannen uit elkaar deel te laten worden van hun verlangens naar groei en worstelingen in hun wandel met God.

Datum: 8 februari 2022
Auteur: Nico Brand
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.everymanawarrior.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

Meer nieuws: