Inschrijving Muskathlon geopend: letterlijk in beweging voor recht

Op 25 juni 2022 organiseren de Muskathlon, Compassion, Tot Heil des Volks (THDV) en Open Doors de derde editie van de Muskathlon@home. Naar verwachting komen duizenden mensen deze dag letterlijk in beweging voor recht.

Het doel van de Muskathlon@home is om met elkaar aandacht te vragen en geld op te halen voor gerechtigheid. Wereldwijd leven miljoenen mensen in armoede, worden vervolgd vanwege hun geloof of worden verhandeld in de seksindustrie. “De coronacrisis heeft een verwoestende impact op de mensen die al erg kwetsbaar waren”, stelt Jesse van Melle, teamleider van de Muskathlon. “In een land als Uganda zijn de scholen bijna twee jaar dicht geweest en moeten kinderen van acht jaar oud aan het werk om ‘s avonds te kunnen eten. Mensenhandel en gedwongen prostitutie zijn flink toegenomen en de vervolging van de kerk heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. We kunnen niet langer wegkijken!”

Straten vol recht

Met de eerste twee edities van de Muskathlon@home werd in totaal € 1.056.718,- opgehaald voor het werk van Compassion, THDV en Open Doors. “Dit jaar is onze ambitie onverminderd groot”, zegt Van Melle. “Het is niet alleen onze droom om dit bedrag te verdubbelen, maar juist om daarmee een levensgroot verschil te maken voor mensen in nood. We mogen het niet normaal gaan vinden dat kinderen rond moeten komen van een paar cent per dag, dat vrouwen dagelijks worden uitgebuit in de gedwongen prostitutie en dat gezinnen moeten vluchten vanwege hun geloof.”

Het thema van de Muskathlon@home is dit jaar daarom ‘Straten vol recht’. Op deze dag komen we, door heel Nederland, uit onze huizen, komen we in beweging voor een ander en vragen we aandacht voor de nood van deze wereld.

Kom in beweging voor een ander

Vanaf vandaag, 11 februari, is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de Muskathlon@home.

De Muskathlon@home is de meest laagdrempelige manier om in actie te komen voor recht. Deelname is gratis en je bepaalt zelf hoeveel fondsen je werft. Je kiest je eigen sportieve uitdaging en bepaalt zelf waar je dit doet. Dit kan dus gewoon vanuit je eigen huis! Hardlopen of wielrennen, wandelen of fietsen, skeeleren of zwemmen; het kan allemaal. Die ene sportieveling uit jouw vriendengroep kan er dus voor kiezen om een marathon te lopen of meer dan 200 kilometer te fietsen, terwijl jouw familielid dat niets met sport heeft een mooie wandeling maakt.

Christiaan de Jong
Videostill – Musketier
10-02-2022
Hulpverlening
https://www.muskathlon.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies