Blijvend omzien naar de mensen in Oekraine

Het leven van de inwoners van Oekraïne staat momenteel op zijn kop en er heerst veel angst en onzekerheid. De constante oorlogsdreiging heeft al langere tijd een diepe impact. De mensen zijn bang en depressief en zijn de grip kwijt op hun lot en hun toekomst.

Update

De situatie in Oekraïne is flink geëscaleerd en verandert elk uur. Berichtgevingen volgen elkaar snel op. Voor alsnog zijn de steden Kramatorsk en Sloviansk, waar onze coördinator Oleg en ondersteunde families wonen, niet getroffen. Plaatselijke kerken zorgen er op dit moment voor dat kelders gebruikt kunnen worden als schuilplaatsen voor het geval dat dit nodig is. Ook zijn de kantoren van Zending over Grenzen in Rivne niet beschadigd en onze team is nog in veiligheid. Wel wordt communicatie bemoeilijkt, maar onze landendirecteur Mykola probeert ons voortdurend op de hoogte te houden.

Ons plan is nog steeds om voedselpakketten en andere ondersteuning te bieden. Dit zal enkel en alleen gebeuren wanneer de situatie dat toelaat. Veel mensen hebben hun stad en zelfs hun huis moeten verlaten, daarom zal onze ondersteuning zich niet alleen op het oosten concentreren. We zullen ook de vluchtelingen een helpende hand bieden. We vragen om extra financiële steun en gebed. Zoals vaak worden de mensen die al in armoede leven het hardst getroffen door deze verschrikkelijke situatie.

Ik bid en geloof in God en zijn genade. Ik zou niet kunnen overleven zonder mijn vertrouwen op God en de mensen die Hij mij gezonden heeft.

Steun het werk in Oekraïne: Zending over Grenzen

Iemand die oprecht aandacht voor hen had

Ook bij de familie Kravchuk bieden we hulp. Op het moment dat we in contact kwamen met het gezin, waren zowel Olga Kravchuk als haar man depressief. Ze wonen in een oud vervallen huisje, dat ze huren van vrienden. De vader werkt bij een benzinepomp, maar verdient niet genoeg om zijn gezin te onderhouden. Door de depressie van beide ouders, kregen de kinderen niet de zorg die ze nodig hadden. Er was niet genoeg eten voor het gezin en de ouders wisten niet hoe ze uit deze situatie konden komen. Ze kregen geen hulp van familie of vrienden: veel mensen hebben genoeg aan hun eigen zorgen en het is momenteel ieder voor zich in Oekraïne.

Het gezin was enorm verrast door de hulp van een gezinscoach; iemand die oprecht aandacht voor hen had en zich om hen bekommerde. Ze krijgen nu materiële hulp, zoals voedselpakketten en stookhout om hun huis te verwarmen. Gezinscoach Lyudmyla zegt: “De houding van Olga en haar man is zo positief veranderd sinds ons contact. Ondanks de huidige onzekerheid heeft het gezin weer een sprankje hoop. We willen de liefde van God op een praktische manier laten zien. Olga staat erg open voor de boodschap uit de Bijbel en we praten samen openlijk over geloof.”

Omzien naar nog meer mensen: Help mee

Zending over Grenzen gaat door met het steunen van gezinnen en ouderen die in armoede leven in Oekraïne, wat mogelijk wordt gemaakt door onze donateurs. Maar we willen naar meer mensen omzien, die juist NU zo hard hulp nodig hebben. Elke hulp is meer dan welkom, dus HELP MEE!

Steun het werk in Oekraïne: Zending over Grenzen

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
25-02-2022
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies