MENU
Red een Kind: geef voor noodhulp in Oekraine

Red een Kind: geef voor noodhulp in Oekraine

25 feb

Rusland heeft in de nacht van woensdag 23 februari op 24 februari Oekraïne aangevallen. Door de hevigheid van de aanval zijn er veel slachtoffers te betreuren en zijn er grote vluchtelingenstromen op gang gekomen. We bereiden ons voor om samen met de leden van het Christelijk Noodhulpcluster zo snel mogelijk noodhulp te verlenen. Help en bid je mee? Alvast bedankt!

In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen gedaan op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Honderdduizenden Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een buurland, onder andere Moldavië.

Steun het werk van: Red een Kind

Irina Linnik, directeur van onze partnerorganisatie van Kom over en help vertelt: ‘We zien veel paniek, angst en bezorgdheid. Mensen vluchten massaal naar plaatsen waarvan ze denken dat het er veilig is, maar het is overal levensgevaarlijk.’

Ferenc Katko, landendirecteur van Dorcas in Oekraïne: ‘Dit is een nachtmerrie, alles is onzeker. De wegen staan vol files. Veel van onze projectdeelnemers zijn ouderen. Zij hebben geen geld en ook niet de lichamelijke conditie om te vluchten. Soms kunnen ze niet eens eten kopen.’

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Het Christelijk Noodhulpcluster verleent noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doet het in Oekraïne en in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden.

Christelijk Noodhulpcluster
Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen samen het Christelijk Noodhulpcluster. Als er een grote ramp is, komen zij snel gezamenlijk in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken zij samen om de noodhulp zo effectief mogelijk te laten zijn.

Deze organisaties zijn het hele jaar door actief in de armste en gevaarlijkste delen van de wereld, waarvoor jouw steun hard nodig is. Kies je organisatie en steun dit belangrijke werk!

Datum: 25 februari 2022
Auteur: Red een Kind - Christelijk Noodhulpcluster
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.redeenkind.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: