MENU
Christian Roma Support geeft hulp aan vluchtelingen Oekraine

Christian Roma Support geeft hulp aan vluchtelingen Oekraine

08 maa

Christian Roma Support - Sinds het geweld in het oosten van OekraÔne zijn er vele duizenden vluchtelingen aangekomen in de provincie Zakarpatska, waar wij als Christian Roma Support actief zijn. Onze projectpartners proberen te helpen waar ze kunnen.

Gestrande gezinnen, die vaak dagenlang onderweg zijn geweest en snakken naar slaapplek en warm eten, worden ondergebracht in schoollokalen, sportzaaltjes en woningen. Er zijn gaarkeukens en voedselbanken opgezet, maar het wordt steeds moelijker om aan levensmiddelen te komen. De schappen raken leeg. Ook is er grote behoefte aan matrassen, kussens en dekens.

Wij zijn bezig met het regelen van goederentransporten en financiŽle support om zoveel mogelijk hulp te bieden. Help je mee? Steun het werk van Christian Roma Support

De projectwerkers zetten zich met enorm veel energie in om de mensen te helpen en de goederen op een goede manier te verdelen. Wil je in gebed aan hen denken?

Maar ik zal uitzien naar de Here, ik zal wachten op de God mijns heils; mijn God zal mij horen. (Micha 7:7)

In OekraÔne is de bevolking al acht jaar vertrouwd met de oorlog in het oosten van het land, toch hadden velen niet zoín enorme militaire invasie verwacht. Ons hart gaat uit naar het OekraÔense volk en we bidden voor bescherming, rust en vrede!

Als Christian Roma Support (CRS) steunen wij projecten in het zuidwesten, in de provincie Zakarpatska. De bewoners daar merken niet direct, maar wel indirect, de effecten van het gewapende conflict; familieleden vluchten naar het westen, zonen worden opgeroepen voor dienst, en prijzen stijgen enorm. Er heerst veel verwarring en bezorgdheid.

Het is bemoedigend te horen dat projectpartners in alles hun vertrouwen op God blijven stellen en een rots in de branding mogen zijn voor de families om hen heen. Zij organiseren gebedsbijeenkomsten, wijzen de mensen op Gods trouw, en delen brood uit aan Romagezinnen die niet genoeg voedsel meer kunnen kopen. Daarnaast zetten zij zich met heel veel energie in om de vluchtelingen op te vangen, die vaak dagenlang voor de grens wachten en op zoek zijn naar eten en slaapplaatsen.

Wij als CRS zijn bezig met het regelen van goederentransporten en financiŽle support om zoveel mogelijk hulp te bieden (Proj. nr. 1011). Help je mee? Steun het werk van Christian Roma Support

Datum: 8 maart 2022
Auteur: Christian Roma Support - CRS
Foto: Christian Roma Support - CRS
Website: http://www.christianromasupport.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: