MENU
Nederlanders stellen hun harten en huizen open voor vluchtelingen

Nederlanders stellen hun harten en huizen open voor vluchtelingen

12 maa

Vanaf woensdag 16 maart (NPO 2, 19.00 uur) zendt KRO-NCRV elke werkdag Nederland geeft thuis uit. Miljoenen mensen zijn de afgelopen weken op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld in Oekraïne. Vrouwen, kinderen en ouderen op weg naar een veilige plek, met soms slechts een rolkoffertje bij zich voor hun meest dierbare spullen. Hoe vind je, op duizenden kilometers van de plaats waar je je veilig waande, weer een nieuw thuis?

Nederlandse gezinnen, stellen en singles, maar ook kerken, stellen hun harten en huizen open om mensen zonder thuis, van waar ook ter wereld, op te vangen. Met Nederland geeft thuis laat KRO-NCRV, samen met Kansfonds en Kerk in Actie, hartverwarmende initiatieven zien en wil zo Nederland inspireren om ook thuis te geven voor mensen zonder thuis. Want iedereen verdient een thuis.

Kansfonds
Nederland geeft thuis wordt gemaakt in samenwerking met Kansfonds, het maatschappelijk fonds dat de samenleving helpt thuisgeven. Kansfonds gelooft in een samenleving waarin er plek is voor iedereen. Daarom doen ze alles wat nodig is om te zorgen voor een thuis, zodat mensen in kwetsbare situaties niet buitengesloten raken. KRO-NCRV en Kansfonds hebben in 2020 een convenant met elkaar ondertekend. Hierin is afgesproken om rondom specifieke thema’s gebruik te maken van elkaars expertise.

Kerk in Actie
Kerk in Actie wil namens en via de Protestantse kerken in Nederland mensen in Nederland en wereldwijd hoop bieden en tot hun recht laten komen. In Oekraïne geeft Kerk in Actie via lokale kerken en partnerorganisaties hulp aan de vluchtelingen. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.

Nederland geeft thuis
Woensdag 16 maart bij KRO-NCRV om 19.00 uur op NPO 2 > meer informatie

Datum: 12 maart 2022
Auteur: KRO-NCRV - Matthijs de Bruijn
Foto: KRO-NCRV
Website: http://www.kro-ncrv.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: