Amir Tsarfati: oorlogen en geruchten van oorlogen

Amir Tsarfati gaf onlangs een live update op YouTube vanuit Galilea in Israël rond het laatste nieuws. Hij sprak over gebeurtenissen die plaatsvonden in twee verschillende delen van de wereld, met slechts een paar uur tijdsverschil. Ze zijn allebei zeer ongewoon en zeer alarmerend. Kijk of lees hieronder mee.

Opnieuw vonden er twee belangrijke gebeurtenissen plaats. De eerste in het Iraans-Irakese gebied en de andere in Oekraïne.

Raketten op het Amerikaanse consulaat in Noord-Irak

Het was 13 maart, 1:20 AM. Er werden twaalf ballistische oppervlakte-raketten afgevuurd vanuit Iran op het Amerikaanse consulaat in Erbil Koerdistan in Noord-Irak. Niet door een door Iran gesteunde militie in Irak. Dit is het werk van de Iraanse Revolutionaire Garde. Het is een officiële Iraanse aanval op een basis die zich bevindt binnen de internationale luchthaven van Erbil in Noord-Irak en Koerdisch gebied. Dit is ongekend. De afstand die deze raketten aflegden van de Tabriz raketbasis tot aan het consulaat in Erbil is maar liefst 275 kilometer.

Verjaardag van Soleimani

Ten eerste zwijgt het officiële Iran. Ten tweede, de exacte timing was 1:20 AM was. Het was precies de tijd dat Soleimani werd gedood door de Amerikanen in Januari 2020. Alsof dat nog niet genoeg is, kozen ze het weekend van de verjaardag van Soleimani. Dit is het weekend van zijn verjaardag. Dit is een symbolisch statement.

Je ziet dus duidelijk dat ze iets tegen Amerika hadden toen ze de Amerikaanse basis aanvielen. Dat gebeurt allemaal terwijl Amerika nog steeds schandalig achter Iran aanloopt en Iran smeekt om een nieuwe nucleaire deal in Wenen.

De Iraniërs spelen een dubbelspel

De Iraniërs hebben lange tijd beweerd dat de Israëlische Mossad een operatiebasis heeft in Erbil. Zij beweren dat Israël vanaf die plaats verschillende aanvallen heeft uitgevoerd en daarom zeggen zij dat dit een reactie is op de Israëlische aanvallen op Iran die vanaf die basis kwamen of werden uitgevoerd. Met andere woorden, ze zeggen: Nee we vallen geen Amerikanen aan. Dit is niet tegen Amerika. Maar toch hebben ze een Amerikaanse basis aangevallen en vallen ze een Amerikaans consulaat aan in een vreemd land. De Iraniërs spelen een dubbelspel. Dit is een boodschap die de Amerikanen van de Iraniërs moesten krijgen.

Aanval vlakbij de Poolse grens, dus bij de EU

De russische luchtmacht viel voor het eerst een internationale basis aan, die slechts 20 kilometer verwijderd is van de Poolse grens. en dus vlak bij de EU en de NAVO. We hebben het over twintig doden en meer dan vijftig gewonden. Er is daar van alles aan de hand. Dit is geen gewone aanval. Dit is een aanval op een basis waar Oekraïense soldaten naar verluidt door de NAVO en de VS worden opgeleid als vredestroepen.

Botsing tussen Rusland en de NAVO

Ik denk dat de Russen vermoeden dat dit eigenlijk een onofficiële NAVO-basis in Oekraïne is om de Oekraïners door de NAVO te laten trainen in de strijd. En daarom komen we steeds dichter bij het punt van een botsing tussen Rusland en de NAVO. Dit is een alarmerende gebeurtenis.

Saoedi-Arabië

Het laatste wat ik wil zeggen is dat er in de afgelopen maanden vredesbesprekingen zijn geweest tussen Iran en Saudi-Arabië. Het is duidelijk dat Saoedi-Arabië geen goede vriend is van Iran. Iran houd niet van Saoedi-Arabië. Maar Iran heeft alle gesprekken met Saudi-Arabië opgeschort sinds vanochtend. Want dit weekend heeft Saoedi-Arabië meer dan tachtig radicale islamisten geëxecuteerd, waarvan er meer dan vijftig sjiieten waren. Iran zag dat als een vijandige actie.

Dus we zijn weer terug op het spoor van een botsing tussen Iraanse milities en Saudi-Arabië. En dus escalatie op het Saoedische schiereiland, escalatie in Europa en escalatie tussen Iran en Irak.

Oorlogen en geruchten van oorlogen

En dat alles, op de achtergrond zie je Israël en Amerika. Er is van alles aan de hand. En als we spreken over oorlogen en geruchten van oorlogen, is dit precies wat er aan de hand is. Als je de rondetafel van gisteravond over dat onderwerp nog niet hebt gezien, ga dan naar ons YouTubekanaal en bekijk: De Profetie Ronde Tafel met Jan Markell, Barry Stagner, Mike Golay en mijzelf, we praten over oorlogen en geruchten van oorlogen.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video’s: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Amir Tsarfati – Behold Israel
Videostill – Behold Israel
14-03-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies