Koningin Maxima bij ontvangst vluchtelingen in de RAI

Koningin Máxima bracht een bezoek aan een Humanitarian Service Point voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het Rode Kruis en de gemeente Amsterdam hebben in de RAI een doorstroomlocatie ingericht waar vluchtelingen worden ontvangen en waar hulpvragen van de Oekraïners worden geïnventariseerd. Vanuit de RAI krijgen de vluchtelingen een plek aangeboden waar ze de komende tijd kunnen verblijven.

Koningin Máxima sprak met vluchtelingen over de situatie in Oekraïne, hun reis naar Nederland en het contact met hun dierbaren die zijn achtergebleven. Ook sprak ze met medewerkers van het Rode Kruis onder andere over het opstarten van de locatie.

Om de opvang van Oekraïense vluchtelingen zo goed mogelijk te coördineren, melden vluchtelingen uit Oekraïne zich sinds woensdag 9 maart bij RAI Amsterdam. Hier registreren zij zich en komen tot rust, voordat zij een locatie toegewezen krijgen van de gemeente waar zij kunnen verblijven.

Tot nu toe vangt Amsterdam Oekraïense vluchtelingen op in diverse hotels verspreid in en om de stad. Hiermee biedt Amsterdam momenteel plek aan 900 voor oorlogsgeweld gevluchte Oekraïners.

Het Rode Kruis organiseert en coördineert de opvang en registratie van Oekraïense vluchtelingen die aankomen in de RAI, dat dag en nacht doorgaat. Net als bij de test- en vaccinatiestraten van de GGD, die ook in de RAI zijn gehuisvest, ondersteunt de RAI waar mogelijk Het Rode Kruis in hun werk. Zo draagt de RAI een steentje bij in deze moeilijke tijd.

Koninklijk Huis
© Rode Kruis – Sander Koning
17-03-2022
Samenleving
https://www.koninklijkhuis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies