MENU
Graceland Festival geeft groots indoor-lentefeest in Amersfoort

Graceland Festival geeft groots indoor-lentefeest in Amersfoort

23 maa

Graceland Festival viert 26 maart de finaledag van het afgelopen zomerfestival in de prachtige St. Joriskerk te Amersfoort. Wie kaarten had voor een volledig festival kreeg daarvoor drie festivaldagen in augustus en toegang tot het Lentefeest. Ook worden er voor dit evenement dagkaarten verkocht. Een lichtkunstwerk, geluidswandeling, fijne bands en inspirerende sprekers. Het kan weer fysiek en op locatie.

Bekende namen als Pearl Jozefzoon, Lotte Pen, een solo performance van Mensenkinderen en speciale gasten als lichtkunstenaar Jurrian van den Haak, Prof. dr. Mechteld Jansen en de Joods Marokkaanse zangeres Noam Vazana bevolken op 26 maart de St. Joriskerk. Uniek voor deze editie is de multi-religieuze gebedsoproep die aan het begin van de avond de kerk zal vullen met gezongen gebeden in diverse talen, verweven tot viering van verbondenheid.

Festivaldirecteur Gerda van Veen; “Er is iets speciaals aan de lente van 2022: we nemen haar niet voor lief. In een wereld die kwetsbaar blijkt te zijn voor een pandemie en voor de grillen van een megalomane leider, nemen we haar niet voor lief. We zijn dankbaar dat we weer kunnen vieren met elkaar, dankbaar dat we in leven zijn. En we denken aan, bidden en komen in beweging voor onze medemens voor wie dit nu zo anders is.”

Muziek en sprekers vind je er op de podia, maar de kerk zit vol verrassingen. Halfverborgen plekken waar je een kaarsje kunt branden vanwege de situatie in Oekraïne, een prachtige stilteplek verborgen in de muur en een chirurgijnskamer die slechts via een klein deur te en een lange wenteltrap te bereiken is. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, van dansen en muziek maken tot een magische filmavond.

Van Veen: “We vieren dat we er nog zijn, dat we adem hebben om mee te zingen, te spreken. We vieren feest omdat onze lijven energie hebben om te creëren en te dansen. We vieren het lenteleven; dat wat tegelijk kwetsbaar en onbevreesd is. Pril en vol bravoure. Klein en gul.”

Het volledige programma is te vinden op gracelandfestival.nl: De muzikanten die de St. Joriskerk met hun klanken zullen vullen, kunstenaars die je zullen uitnodigen te creëren en met andere ogen te kijken, mensen vol ideeën, die deze met ons zullen delen. Verheug je op het eten, drinken en kinderlijke vrolijkheid die er uiteraard ook volop zullen zijn. Welkom op het Graceland Lentefeest!

Het Graceland Lentefeest wordt mede mogelijk gemaakt door EO, De Leven, Tearfund en PKN.

Graceland Lentefeest
26 maart 2022 van 14.00 - 00.00 uur. (Deuren open vanaf 13.30 uur)
St. Joriskerk in Amersfoort

Datum: 23 maart 2022
Auteur: Rikko Voorberg
Foto: Graceland Lentefeest
Website: http://www.gracelandfestival.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: