HOE vraagt aandacht voor geloofsopbouw in Oost-Europa

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) in Barneveld vraagt aandacht voor gemeente- en geloofsopbouw in Oost-Europa met de campagne Gedeeld Geloof. De stichting wil kerken en partnerorganisaties helpen gedeeld geloof in de praktijk te brengen. “We zien nu tijdens de oorlog dat kerken en partners in de landen in en rondom Oekraïne daadwerkelijk laten zien dat geloofsopbouw geen theorie is. We zien dat vluchtelingen worden opgevangen, en waar mogelijk, wordt het evangelie gedeeld en Bijbels uitgedeeld,” aldus bureaumanager Allard Selles.

De stichting werkt nauw samen met kerken en partners om geloofs- en gemeenteopbouw mogelijk te maken. De samenwerking bestaat met name uit het financieel ondersteunen van zomer- en evangelisatiekampen, Bijbels en kinderbijbels. Waar mogelijk worden cursussen georganiseerd met vrijwilligers van HOE. Allard: “Denk daarbij aan trainingen diaconaat.”

De bureaumanager merkt dat het onderwerp gemeente- en geloofsopbouw “lastig concreet te maken is. Daarom hebben we een prachtig bordspel ontwikkeld om kinderen, jongeren en ouderen in Nederland te helpen een beter beeld te krijgen van ‘Gedeeld Geloof’. Via onze website kan het bordspel ‘Ik ga op reis… en deel uit’ gratis opgevraagd worden. Je kunt zelfs een extra exemplaar aanvragen om te geven aan iemand die je kent.”

Om dit werk mogelijk te maken, is er gebed nodig, maar ook financiële middelen. De bijdrage is welkom op NL84 INGB 0000 0088 87 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa, Barneveld, o.v.v. ‘Gedeeld geloof 2022’.

Stichting HOE – Allard Selles
Stichting HOE
23-03-2022
Buitenland
https://www.stichtinghoe.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies