MENU
Amir Tsarfati: successen leger Oekraine mogelijk nepnieuws

Amir Tsarfati: successen leger Oekraine mogelijk nepnieuws

25 maa

De oorlog tussen Rusland en OekraÔne wordt niet bij naam genoemd in de Schrift maar past perfect bij de tijden die de Bijbel voor ons heeft uitgestippeld. Dagelijks rapporteer ik de ontwikkelingen van het conflict op mijn Telegram-kanaal. Er zijn mensen die me ervan beschuldigen pro-Russisch te zijn, dit is echter niet correct.

Ik weet dat er spoedig een tijd komt dat God de Russische leiders streng zal veroordelen voor wat ze IsraŽl aandoen. Dit betekent echter niet dat ik meega met de valse westerse berichten die zeggen dat OekraÔne daadwerkelijk vooruitgang boekt in de oorlog. Dat klopt niet. Men moet zich afvragen wat de motieven zijn achter degenen die dit nepnieuws verspreiden, waardoor de oorlog wordt verlengd.

De Grote Bedrieger
Wat duidelijk is, is dat de vijand er hard aan werkt om verwarring, bedrog en angst te zaaien. Hij is de Grote Bedrieger en hij heeft een spreekbuis gevonden aan beide kanten van de oorlog. Wat ik wel in dit hele gebeuren zie ontstaan, is een groot leiderschapsvacuŁm. Mensen zoeken iemand die ze kunnen vertrouwen. Die man zal uiteindelijk aan de macht komen, en de wereld zal hem niet alleen volgen - ze zullen hem aanbidden. Maar ik weet ook uit mijn studie van de Bijbel, inclusief het prachtige boek Openbaring, dat wanneer die man Ė de Antichrist Ė opstaat, ik hier niet zal zijn. Ik zal al opgenomen zijn, voor altijd bij mijn Verlosser, de Heere Jezus.

Openbaring 3:10-11
Omdat u het woord van Mijn volharding hebt bewaard, zal Ik ook u bewaren voor het uur van de verzoeking, die over heel de wereld komen zal, om hen die op de aarde wonen te verzoeken. Zie, Ik kom spoedig. Houd vast wat u hebt, opdat niemand uw kroon zal wegnemen.

Iran
Terwijl de ogen van de wereld zich blijven richten op Rusland en OekraÔne, startte Iran een eigen chaoscampagne. Ondanks de beschamende wanhoop van de VS om een nieuwe nucleaire deal ondertekend te krijgen Ė ze gaan zelfs zo ver dat ze overwegen de wrede Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van hun lijst van terroristische organisaties te verwijderen Ė trapt niet elk land in de val van Teheran. Dinsdag vond een trilaterale top plaats tussen de Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi, Abu Dhabi kroonprins Mohammed Bin Zayed al-Nahyan en de IsraŽlische premier Naftali Bennett. Tijdens deze eerste ontmoeting bespraken de leiders de gevolgen van het conflict in Oost-Europa, maar ze spraken ook over de gevaren rond de Iran-deal. Dat deze drie leiders overleg hebben gehad, is een indicatie dat er binnenkort iets groots gaat gebeuren.

Enorme explosie de regio Kermanshah
Iran heeft misschien een voorproefje gekregen van wat komen gaat toen een enorme explosie de regio Kermanshah deed schudden en registreerde als een aardbeving van 4,1 op de schaal van Richter. Zoals gewoonlijk zwijgt Iran over wat er is gebeurd. Dit is hetzelfde gebied waar IsraŽl een IRGC-basis bombardeerde en honderden drones vernietigde. De recente Iraanse raketaanval in Erbil was het antwoord.

Explosieve drones
Niet alleen boekt Iran vooruitgang in hun nucleaire programma, de IsraŽlische ambassadeur bij de VN waarschuwde dat Teheran doorgaat met het uitbreiden van hun netwerk van proxy-terreurmilities. Ze zijn vooral gericht op explosieve drones en precisiegeleide raketten. Ik zag deze trend aankomen en daarom heb ik het plot van mijn eerste thrillerroman, Operatie Joktan, gecentreerd rond deze groeiende crisis.

Verschuivingen Midden-Oosten
Er wordt gespeculeerd dat terwijl het islamitische regime in Teheran toekijkt wat Poetin in OekraÔne doet, zij hun ogen richten op de Koerdische regio's in hun noordwesten met de gedachte om daar aan te vallen. Ze kunnen ook het gevoel hebben dat ze nu de macht hebben om te starten om de Golfstaten en Azerbeidzjan te beÔnvloeden om zich terug te trekken uit IsraŽl.

Aanvallen op Saoedi-ArabiŽ
Als voorbeeld van de aanhoudende impact die Iran maakt met hun steun aan terreurmilities, voerden de Houthi-rebellen in het weekend drie aanvallen uit op Saoedi-ArabiŽ in twee dagen. Hun doelen waren gas-, stroom- en watervoorzieningen. Sinds het begin van de Jemenitische burgeroorlog in 2014 is dit conflict uitgegroeid tot de grootste humanitaire ramp ter wereld.
Het onvermijdelijke is gebeurd en de driekleurige vlag van Afghanistan is nu verdwenen. De enige vlag die in alle kantoren is toegestaan, is de witte vlag van het Islamitische Emiraat.

Energie Europa
Europa begint zenuwachtig te worden als het om energie gaat. Boris Johnson stak zijn hand uit naar de Saoedi's voor een verhoging van de olieproductie, maar werd afgewezen. Duitsland had meer succes met Qatar, door een aardgasovereenkomst te ondertekenen die hen zal helpen de Russische bevoorrading af te bouwen.

Kernwapens
Rusland blijft de strategie verbeteren met behulp van nieuwere en krachtigere wapens. De dreiging van kernwapens op het slagveld blijft. Ik geloof niet dat het zover zal komen, maar uitgesloten is het zeker niet.

Wit-Rusland
Wit-Rusland lijkt zich voor te bereiden op een mogelijk offensief tegen OekraÔne. Ze leggen ook de basis voor het openen van hun grenzen voor de inzet van Russische kernwapens.

Polen
Het tegenovergestelde gebeurt in Polen, ze bereiden zich voor op een mogelijke invasie door Rusland. Vrijdag ondertekende president Andrzej Duda een wet die de omvang van het leger van het land verdrievoudigde van 100.000 naar 300.000. Er zijn verschillende aanwijzingen. Ten eerste zien we op de Russische tv bedreigingen, ze beweren dat de Baltische staten en Polen zich "te brutaal" gedragen en bespreken plannen om Polen te bombarderen. Ten tweede heeft Polen 45 Russische inlichtingenofficieren in het land opgespoord en probeert hen uit het land te zetten. Ten derde zorgde de rook in de Russische ambassade in Warschau ervoor dat iedereen zich afvroeg of de diplomatieke staf documenten verbrandde, zoals ook gebeurde vlak voor de invasie van OekraÔne.

China in de gaten houden
In een veelzeggend interview waarschuwde de Amerikaanse Indo-Pacific commandant Adm. John C. Aquilino dat we China in de gaten moeten houden. Hij zei: "Ik denk dat we de afgelopen 20 jaar getuige zijn geweest van de grootste militaire opbouw sinds de Tweede Wereldoorlog door de Volksrepubliek China. Ze hebben al hun capaciteiten ontwikkeld en die opeenhoping van bewapening is destabiliserend voor de regio.Ē In ander China-nieuws zagen velen met afschuw een video circuleren van een China Eastern Airlines 737 die de afgrond instort en alle 133 passagiers aan boord doodt.

Wrede steekpartij in Be'er Sheva
Dinsdag doodde een bedoeÔenenterrorist vier onschuldige IsraŽli's en verwondde twee anderen bij een wrede steekpartij in Be'er Sheva. Een buschauffeur die getuige was van de aanval schoot de aanvaller dood. Ondertussen deelden de Palestijnen in Gaza koekjes uit ter viering van de moorden.

Tal Shamaim
Ook op dinsdag vierde de IsraŽlische luchtmacht de ontvangst van de Tal Shamaim (Sky Dew), een verhoogd sensor- en radarsysteem. Het is ontworpen om een breed scala aan bedreigingen vanaf zeer grote hoogte te detecteren. Dit zal een enorme aanwinst zijn om de lucht van IsraŽl veilig te houden.

Rabbijn Chaim Kanievsky
In een menigte van naar schatting tussen de 350.000 en een miljoen gingen ultraorthodoxe joden zondag de straten van Jeruzalem op om te rouwen om het overlijden van de vereerde talmoedische geleerde rabbijn Chaim Kanievsky. Het verkeer stond urenlang vast en voormalig premier Benjamin Netanyahu kwam zelfs vast te zitten door de massa rouwenden bij het huis van Kanievsky nadat hij was langsgekomen om eer te bewijzen.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 25 maart 2022
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: