MENU
Saritha: God vinden is het beste wat mij is overkomen

Saritha: God vinden is het beste wat mij is overkomen

01 apr

Saritha is 23 jaar, heeft een molukse achtergrond en is opgegroeid in Vaassen. Ze ging met haar ouders, broer en zusje naar de Molukse kerk. Daar ging ze als kind ook naar de zondagsschool waar ze leerde over de bijbel. Naarmate ze ouder werd voelde dit steeds meer als een verplichting en ze deed het vooral uit eerbied voor haar ouders. Van de inhoud van de diensten heeft ze nooit veel meegekregen, omdat die in het Maleis werden gehouden.Mijn vader
'Met mijn vader kon ik wel altijd goed praten over het geloof, de reden dat ik altijd op de achtergrond een beetje ben blijven geloven kwam dan ook door hem, door alle verhalen die hij vertelde en inzichten die hij me kon geven. We konden altijd tot diep in de nacht praten en na zo'n gesprek voelde ik mij ook weer wat dichter bij God. Maar ja, als puber vind je natuurlijk tienduizend andere dingen interessanter dus ging ik zelf nooit echt op zoek naar verdieping en verwaterde het tot het volgende gesprek.

De Basis
In 2019 kwam ik voor het eerst in de Basis hier in Apeldoorn. Dit kwam omdat ik via via hoorde over deze kerk en het leek mij wel leuk om dit eens te bezoeken. Samen met mijn vriend Chris ben ik toen voor het eerst gegaan. Hij had ook veel vragen over het geloof waar ik ook geen antwoord op kon geven, want ik wist zelf ook niet veel. De sfeer was laagdrempelig en ik was onder de indruk van hoe het allemaal georganiseerd was, ik voelde mij welkom en prettig. Hier wilde ik vaker heen. En zo ben ik de afgelopen 2 jaar regelmatig in de Basis geweest, met soms wat lange tussenpozen. Na een dienst, voelde ik mij weer even fijn en verbonden met God, maar het gewone leven ging daarna weer door en ook toen verwaterde het weer tot de volgende dienst.

Opleiding verloskundige
In 2021 rondde ik mijn opleiding tot verloskundige af in Antwerpen. Dat was een pittig jaar voor mij. Ik was ver van huis, had veel heimwee en ik stond onder druk door het afstuderen. Omdat ik het moeilijk had, verlangde ik meer naar God en deed ook mijn best om dichter bij Hem te komen. Ik merkte dat God op die momenten mij de rust en het vertrouwen gaf die ik nodig had. Dankzij mijn contact met God lukte het om te slagen voor de opleiding. Ik had het zonder Hem niet gekund. Ook in het werk als verloskundige kom ik in spannende situaties terecht. Dankzij die ervaring in de opleiding weet ik waar ik hulp kon vinden. Ik weet nu dat Iemand over mij waakt, mij rust geeft en helpt het overzicht te houden. Nu weet ik het zeker: ik wil nog meer het leven met God leven en nu laat ik het niet meer verwateren.

Op zoek naar God-cursus
Na de zomer van 2021 ben ik samen met Chris de Op zoek naar God-cursus gestart, we waren er allebei aan toe om dit verder serieus te onderzoeken. Ik kwam in een fijne groep terecht met ook hele fijne gespreksleiders en steeds meer kwam ik er achter wat het christelijke geloof nu inhoudt, wie Jezus is, en hoe God in ons te werk gaat door middel van de Heilige Geest.

Relatie onder druk
Tijdens de cursus werd mijn relatie met Christ, met wie ik inmiddels 6 jaar samen was, op de proef gesteld. Er kwamen dingen aan het licht waardoor ik ging twijfelen. Onze relatie stond onder druk. Dit zorgde ook weer voor spanningen bij mijn familie waardoor ik niet meer wist waar ik nu goed aan deed. Daardoor liep het bij mij thuis ook niet altijd even lekker. Voor mijn gevoel kon ik niks meer goed doen. Ik heb mij echt eenzaam gevoeld. Het was een lastige en ingewikkelde periode. Mijn leven leek net zo goed te gaan, ik had alles op een rijtje, dacht ik, en ineens stond het op zijn kop.

Gods hulp
Ik verlangde heel erg naar Gods hulp, ik wilde weer gelukkig zijn. Ik wist dat ik hier zelf niet uit zou komen, dus ik wilde alles bij Hem neerleggen. Ik heb veel in de Bijbel gelezen en gebeden voor troost, wijsheid maar ook inzichten. Al gauw merkte ik dat God er voor mij was. Hij bracht mij op de juiste weg, Hij liet mij zien wat belangrijk is en vervulde mij met liefde, vergeving en vertrouwen.

Super gelukkig
Langzaam maar zeker viel alles op z'n plek. Ik merkte dat aan het veranderen was. Ik kan het niet goed beschrijven maar dit was het werk van Zijn hand. Ook tussen mij en Chris ging het gelukkig weer goed. We besloten onze relatie nog een kans te geven. En we beseften dat we dit vooral samen met God moesten doen. En we zijn super gelukkig met deze keuze. We hebben grote stappen gemaakt sinds dat moment. Dankzij Gods leiding staan we samen sterk. En zoals de Bijbel het ook uitlegt, zien we onze relatie als een touw dat bestaat uit 3 strengen (God, Chris en ik) en zo zal het niet snel breken.

Mijn leven in Gods handen
Nu zijn we een paar maanden verder en ik ben er klaar voor om mijn leven in de handen van God te leggen. De zoektocht naar God en het geloof in mijn leven is een proces geweest. Maar nu weet ik het zeker, ik ben een kind van Hem, Hij houdt van mij en zal er altijd voor me zijn. Ik wil een levende relatie met Hem en ik vertrouw op Hem. Ik geloof dat met God echt alles mogelijk is en elke lastige situatie te overwinnen is. Ik ben Hem dankbaar voor alles in mijn leven en dankbaar dat de Heere Jezus naar deze aarde is gekomen om te sterven voor mijn zonden, zodat ik weer connectie kon krijgen met God. Het leven is nog steeds niet altijd makkelijk maar ik hoef het niet meer alleen te doen. Hem vinden is het beste wat mij is overkomen en Hem wil ik nooit meer kwijt.'

---------------

Over de Basis in Apeldoorn
Saritha is zondag gedoopt in de Basis, een bijzondere kerk in Apeldoorn gericht op evangelisatie. Wekelijks vinden honderden volwassenen en kinderen de weg naar de Basis.
De Basisdiensten zijn voor iedereen toegankelijk. Je kunt gewoon binnenstappen. De diensten zijn altijd goed voorbereid en de sprekers gebruiken geen ingewikkelde christelijke woorden of onbegrijpelijke tradities. Je hoeft geen Bijbelse verhalen te kennen om de diensten goed te kunnen volgen. Je bent welkom! Meer informatie over de Basis is te vinden op deze website

Datum: 1 april 2022
Auteur: Redactie christelijknieuws - De Basis
Foto: Videostill - Basis
Website: http://www.basis.cc

Dit artikel delen:

Meer nieuws: