MENU
Verloskundige Elise: thuis bevallen straks niet meer mogelijk

Verloskundige Elise: thuis bevallen straks niet meer mogelijk

06 apr

Minister Kuipers wil een andere manier om geboortezorg te financieren, waardoor het geld alleen nog naar de ziekenhuizen gaat. Verloskundige Elise Boere van Verloskundigen Veenendaal vreest dat verloskundige praktijken hierdoor gaan verdwijnen en dat het niet meer mogelijk is om thuis te bevallen.Petitie Noodalarm geboortezorg
We roepen iedereen op in verzet te komen tegen de invoering van een integraal tarief voor geboortezorg. Hierdoor kan alle zorg rond zwangerschap en geboorte straks door n organisatie gedeclareerd worden.

Dat klinkt misschien mooi, maar we zien dat de minister nu de kritiek van betrokken partijen terzijde schuift, en een totale monopoliepositie crert voor ziekenhuizen, ten koste van de keuzevrijheid van vrouwen, het inkomen van verloskundigen en de verscheidenheid van het zorgaanbod.

Middels de petitie lukte het de besluitvorming een jaar uit te stellen. Nu is het tijd om de Tweede Kamer te overtuigen er definitief van af te zien. Deze petitie staat nu op plaats 8 van grootste petities in Nederland.

Meer informatie over de petitie

Datum: 6 april 2022
Auteur: Family7 - Uitgelicht
Foto: Videostill - Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: