Verloskundige Elise: thuis bevallen straks niet meer mogelijk

Minister Kuipers wil een andere manier om geboortezorg te financieren, waardoor het geld alleen nog naar de ziekenhuizen gaat. Verloskundige Elise Boere van Verloskundigen Veenendaal vreest dat verloskundige praktijken hierdoor gaan verdwijnen en dat het niet meer mogelijk is om thuis te bevallen.

Petitie Noodalarm geboortezorg

We roepen iedereen op in verzet te komen tegen de invoering van een integraal tarief voor geboortezorg. Hierdoor kan alle zorg rond zwangerschap en geboorte straks door één organisatie gedeclareerd worden.

Dat klinkt misschien mooi, maar we zien dat de minister nu de kritiek van betrokken partijen terzijde schuift, en een totale monopoliepositie creërt voor ziekenhuizen, ten koste van de keuzevrijheid van vrouwen, het inkomen van verloskundigen en de verscheidenheid van het zorgaanbod.

Middels de petitie lukte het de besluitvorming een jaar uit te stellen. Nu is het tijd om de Tweede Kamer te overtuigen er definitief van af te zien. Deze petitie staat nu op plaats 8 van grootste petities in Nederland.

Meer informatie over de petitie

Family7 – Uitgelicht
Videostill – Family7
06-04-2022
Samenleving
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies