MENU
Europarlement hekelt Noord-Korea over christenvervolging

Europarlement hekelt Noord-Korea over christenvervolging

07 apr

Het Europees Parlement heeft donderdag Noord-Korea aangesproken op de ernstige christenvervolging in het land. Aanleiding is de dood van tientallen kerkgangers, waarover Open Doors onlangs de noodklok luidde. "Mensen die worden vervolgd vanwege hun geloof moeten op ons kunnen rekenen. Ook in Noord-Korea", zei Bert-Jan Ruissen (SGP Europarlementslid). Mede op zijn aandringen was een resolutie opgesteld. Het Europees Parlement stemde daar donderdag met grote meerderheid mee in.

Het parlement vraagt de EU om sancties tegen de daders van de moordpartij van kerkgangers in Noord-Korea. Het parlement wil bovendien dat China geen gevluchte Noord-Koreanen meer terugstuurt naar Noord-Korea: beter is de vluchtelingen te laten doorreizen naar Zuid-Korea of andere veilige landen. De politici roepen Noord-Korea op de vrijheid van geloof te respecteren die notabene in de eigen grondwet is opgenomen.

Noord-Korea behoort al jarenlang tot de gevaarlijkste landen om te leven voor christenen. Dictator Kim Jong-un beschouwt zichzelf als god. Hij ziet christenen daarom als staatsgevaarlijk en laat ze achter de tralies verdwijnen of vermoorden.

"Vandaag laten we zien met onze resolutie: broeders en zusters in Noord-Korea, we zijn jullie niet vergeten!", zei Ruissen.

Het zeer ge´soleerde communistische Noord-Korea heeft kleine minderheden aan christenen en mensen die het shamanisme aanhangen. Een rapport van Korea Future meldde vorige week minstens 306 gevallen van christenvervolging. Dat was bij een conferentie van SGP'ers Ruissen en Kees van der Staaij in het Europees Parlement.

Datum: 7 april 2022
Auteur: Eurofractie SGP - Kees Bos
Foto: Videostill - Europarlement
Website: http://www.eurofractie.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: