MENU
Nieuwsupdate van Amir Tsarfati

Nieuwsupdate van Amir Tsarfati

08 apr

Alle ogen zijn gericht op Rusland en OekraÔne, maar dat wil niet zeggen dat in mijn land en in het Midden-Oosten alles rustig is. Momenteel ben ik in Londen voor lezingen en binnenkort reis ik naar Italie. Of ik nu in Europa of Amerika of AziŽ of Afrika ben, overal ontmoet ik mensen die hun leven aan Jezus Christus hebben gegeven en nu voor Hem leven. Dat is geweldig! We zijn allemaal familie. Wij zijn kinderen van dezelfde Vader.

Actuele gebeurtenissen in het Midden-Oosten
Vrijdag werd de havenstad Mahshahr in het zuiden van Iran opgeschrikt door een grote explosie in een petrochemische fabriek. De autoriteiten schrijven het toe aan een tanker die in brand vloog, maar mensen zijn sceptisch. Diezelfde fabriek werd in februari aangevallen door gewapende mannen. Deze explosie is de laatste in een recente reeks mysterieuze explosies in de Islamitische Republiek.Libanon
In een beweging die ik al maanden zie, is Libanon min of meer failliet. Vice-premier Saadeh al-Shami zei: "Helaas is de staat failliet, net als de Banque du Liban [de nationale bank van Libanon]...Ē Al-Shami voorspelt dat de kosten verdeeld zullen worden over de staat, de banken en de spaarders.

Politiek drama in IsraŽl
Er is op dit moment een groot politiek drama in IsraŽl. Premier Naftali Bennett verloor zijn meerderheid in de Knesset toen Idit Silman uit de coalitie stapte. Nu is de scheiding tussen de twee partijen definitief. Bennett werd gewaarschuwd dat er problemen zijn, maar hij sloeg geen acht op de waarschuwingen. Nu is het mogelijk dat als een lid van de coalitie van Bennett partij kiest, voormalig premier Benjamin Netanyahu een nieuwe regering kan vormen.

Raketten vanuit Gaza
IsraŽl bereidt zich voor op een nieuwe ronde raketten vanuit Gaza. Het lijkt erop dat het de laatste tijd onderdeel is geworden van de Ramadan-festiviteiten. De zorgen van het land lijken gisteren bevestigd te zijn toen er een explosie plaatsvond in het vluchtelingenkamp Nuseirat in Centraal-Gaza. De oorzaak was vastbesloten een mislukte raketlancering te zijn. Tegelijkertijd houdt IsraŽl zijn ogen op het zuiden gericht en kijkt het ook hoe Iran zijn aanwezigheid in SyriŽ blijft vergroten, zijn militie-invloed en IRGC-troepen steeds dichter bij de grens brengt.

Doden in de straten van Bucha
Dagelijks verstuur ik realtime updates over de oorlog tussen Rusland en OekraÔne via mijn Telegram-kanaal. Deze laatste week was bijzonder tragisch. Ik heb veel dode lichamen gezien in Mariupol, een stad die Rusland vervolgens bij Donetsk annexeerde. Toen kwamen de beelden met de overblijfselen van zoveel doden in de straten van Bucha. Lokale bewoners beweren dat ze het slachtoffer waren van buitengerechtelijke executies door Russische troepen toen ze zich terugtrokken. De Russische minister van Buitenlandse Zaken beweerde dat de foto's allemaal in scŤne waren gezet.

Roebels en gas
In de voortdurende poging om de Russische munteenheid te herstellen, heeft president Vladimir Poetin gedreigd de gasleveringen aan een "onvriendelijk" land dat de grondstof niet in roebels betaalt, stop te zetten. Dit omvat veel West-Europese landen en de VS. Wat Poetin ook heeft gedaan, het heeft gewerkt. De roebel is teruggekeerd naar bijna vooroorlogse niveaus.

Russische diplomaten het land uitgezet
Nadat ze zagen dat Duitsland, Frankrijk, Zweden, Denemarken en Estland maandag Russische diplomaten het land uitzetten, volgden ItaliŽ, Spanje en SloveniŽ de volgende dag. Gisteren deden Noorwegen en Griekenland mee. Andere EU-landen hebben vorige week hun Russische diplomaten het land uitgezet en de VS beval 12 Russische vertegenwoordigers bij de VN om het land te verlaten.

Hongarije
Viktor OrbŠn heeft een overweldigende herverkiezing gewonnen in Hongarije. Door de internationale pers bestempeld als "Poetins vriend", zag het Hongaarse volk in plaats daarvan iets waardevols in de man die als "rechts" en een "nationalist" werd bestempeld.

Taiwan
De Verenigde Staten en China botsen opnieuw op Taiwan. De VS hebben zojuist een boost van $ 95 miljoen goedgekeurd voor het Patriot-rakettensysteem van de eilandnatie. De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, zei dat de verkoop inbreuk maakt op de soevereiniteit en veiligheid van Peking en de vrede in de regio in gevaar zal brengen.

In de Grote Verdrukking?
Met alle gekte in onze wereld vragen sommigen zich af of we ons in de Grote Verdrukking bevinden. Die vraag wordt duidelijk beantwoord in het laatste boek van de Bijbel. Pre-order uw exemplaar van Revealing Revelation, een gemakkelijk te lezen, praktische rondleiding door Gods laatste geschreven woord aan de mensheid. De boekrelease is over minder dan een maand!

Mijn tour door Europa
Zoals ik al zei, is de Europese Tour in volle gang! De eerste helft in Engeland zit er nu op en het is op naar ItaliŽ. Als je in Catania, Rome of Milaan woont, kom dan naar een van de bijeenkomsten. Alle details zijn te vinden op de kalender van Behold Israel. Niet lang na thuiskomst vertrek ik eind april naar de Filipijnen. Na mijn tijd daar te hebben voltooid, zal ik naar Canada gaan voor verschillende tussenstops.

Het leven in deze laatste dagen kan moeilijk en soms verwarrend zijn. Maar in de woorden van Paulus moet ieder van ons Ďde wedloop lopení. Ik hoop dat het woord van God je op een geheel nieuwe manier grote bemoediging zal geven terwijl je de wedloop loopt die voor je ligt.

Steun voor mijn gezin
Dank u voor uw gebeden en uw steun, vooral nu ik verder ga met de tour in ItaliŽ. Ik zie een geestelijke strijd rond mijn gezin, en dat maakt het erg moeilijk om ver van huis te zijn. Ik dank u dat u niet alleen mij in uw gebed gedenkt, maar ook mijn vrouw en kinderen. Ik weet dat ze veilig zijn in Gods armen. Die kennis weerhoudt me er echter niet van om veel aan mijn gezin te denken. Moge God u blijven zegenen terwijl u uw ogen op Hem gericht houdt.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 8 april 2022
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: