MENU
Hulp voor moeders met baby aan de grens van Polen

Hulp voor moeders met baby aan de grens van Polen

11 apr

“Een medewerker van Operatie Mobilisatie bood hulp aan, zo kwamen we in een veilig huis terecht. We zijn zo dankbaar dat we hier in alle rust mogen bijkomen, eten en warm kunnen douchen.” vertelt Lianne. De werkers van OM zijn dag en nacht in touw en hebben al ruim 18.000 mannen, vrouwen en kinderen voorzien van voedsel, onderdak en Bijbels.

Dagelijks passeren nog steeds honderden vluchtelingen de grens. Na een lange en stressvolle reis zijn zij compleet uitgeput. Eén van die mensen is Lianne. Zij vluchtte samen met haar twee kinderen uit Charkov toen de tanks door de straten reden, die lukraak op gebouwen schoten en alles op hun pad vernielden.

Wil jij letterlijk Jezus’ handen en voeten zijn? Dat kan. OM-Polen zoekt mensen die voor 1 of meerdere weken willen helpen. Het gaat specifiek om het bijstaan van moeders met baby's en kinderen bij grensovergangen. Denk aan het draaien van kinderprogramma’s, serveren van eten en drinken en zorgen dat iedereen goed geïnformeerd wordt over mensenhandel en andere veiligheidsdreigingen. Uiteraard kun je als de tijd het toelaat, tijd doorbrengen met vluchtelingen die wachten op bussen, in de trailer en Jezus’ liefde Gods liefde delen door bemoedigende woorden en gebed.

Veronika (OM-werker) vertelt hoe ze Valentina mocht troosten:
“Ik zat bij haar, luisterde naar haar verhaal, terwijl de tranen over haar wangen rolden. Ik bad met haar, meer dan eens, in de veertig minuten die ik met haar had. Haar handen trilden en ik hield ze stevig vast. Tijdens het bidden, stopten haar handen met trillen en werd haar ademhaling rustiger. Ze vertelde me dat ze in God gelooft, maar tot twee weken geleden eigenlijk nooit echt had gebeden.” Lees haar hele verhaal

Datum: 11 april 2022
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: