Amir Tsarfati: Rusland bereikt zijn hoofddoelen op dit moment

Amir Tsarfati: Ik wil u een korte update geven over Oekraïne. En misschien denkt u daar anders over. Ik volg niet de mainstream media die proberen een Russische nederlaag en een Oekraïense overwinning af te schilderen. De waarheid is volgens mij anders. Laat me het je uitleggen.

Rusland heeft Oekraïne nooit willen overheersen en overnemen. De agenda was om Oekraïne geen lid te laten worden van de NAVO, om Oekraïne de Krim te laten erkennen als Russisch grondgebied en om Oekraïne het Donbass-gebied, Luhansk en Donetsk, te laten erkennen als aparte republieken die niet onder Oekraïens bestuur staan.

Geen lid NAVO

Dit zijn dingen waar Oekraïne niet mee wil leven. Maar Rusland bereikt die doelen wel. (A) Oekraïne wordt geen lid van de NAVO. Zelfs de NAVO begrijpt dat. (B) De Krim is niet eens iets waarvan de Oekraïners dromen het ooit terug te krijgen. En (C) wat er nu gebeurt is dat Rusland het hele Donbass gebied over wil nemen omdat toen de oorlog begon, een deel van de Donbass, een deel van Donetsk en Luhansk in handen was van de separatisten en het andere deel in handen was van het Oekraïense leger.

Hoofddoelen bereikt

Nu neemt Rusland het hele gebied in dat vroeger door de Oekraïners werd gecontroleerd om een opeenvolging van gebieden te creëren van de Donbass van Luhansk en Donetsk, die volledig van Oekraïne zullen worden losgemaakt. En ze doen dat en ze slagen. Je kunt laten zien als je wilt, vernietigde tanks en vliegtuigen en vernietigde helikopters, dat is waar. Rusland verloor ontelbaar veel soldaten. Maar Rusland bereikt zijn hoofddoelen zelfs op dit moment.

Bevoorrading uit het westen stoppen

In een poging van de Russen om de stroom van munitie en steun en bevoorrading uit het westen te stoppen, valt Rusland de laatste dagen, spoorwegstations en opslagplaatsen aan, in het westerlijke deel van Oekraïne. Ze schieten kruisraketten af op het westelijk deel van Oekraïne. Sinds gisteravond zijn er vijf treinstations geraakt in centraal en west Oekraïne. En deze keer ook in Lviv in het uiterste westen van Oekraïne.

Het oostelijk deel van Oekraïne

Dus je moet één ding begrijpen, je kunt denken dat Rusland verloren heeft. Maar je moet weten dat het verre van de waarheid is. Niet dat ik pro-Russisch ben, in feite ben ik tegen deze oorlog. Oekraïne heeft deze oorlog nooit gewonnen en de doelen van Rusland worden op dit moment bereikt. Ja, ze verloren veel soldaten, veel tanks, veel vliegtuigen. Daar ben ik het mee eens. Maar het komt er op neer dat ze het oostelijk deel overnemen om die twee aparte republieken te creëren. Zelfs aan de voormalige kant van Oekraïne behouden zij hun controle over de Krim, en zij hebben de doorgang op de grond van de Krim naar de Donbass gecreëerd, zodat zij niet eens meer het Oekraïense grondgebied hoeven over te steken.

Bunker

Rusland nam het hele gebied over. Mariupol, de stad aan de Azov Zee, viel. Er zijn nog maar ongeveer 1000 mensen in deze staalfabriek. Op dit moment krijgen ze een humanitaire corridor om te vertrekken. Tussen de 300 en 1000 mensen zitten al wekenlang opgesloten in een ondergrondse bunker, sinds eind februari, gedurende heel maart en begin april, wekenlang hebben ze het daglicht niet gezien. Velen van hen zijn gewond, vele lijken liggen daar.

Mariupol is gevallen

De Russen bombarderen de Azovstal Fabriek, maar ook daar zijn nogal wat burgers en ze hebben net aangekondigd een gang te openen waardoor ze kunnen vluchten. Er is geen Oekraïens verzet meer in de straten van Mariupol. Mariupol is gevallen. Mariupol is veroverd door de Russen. De Russen hebben zo een doorgang over land creëerden van de Krim naar Donbass.

Geordend plan

Dit is wat ze wilden. Ik zou heel voorzichtig zijn, met te denken dat Rusland heeft verloren en Oekraïne heeft gewonnen, dat is niet het geval. En op dit moment werkt Rusland volgens een zeer gedetailleerd, geordend plan om de infrastructuur te vernietigen waardoor er geen wapens meer uit het Westen kunnen komen, en om vanuit het oosten elke vierkante centimeter te bezetten als hun republieken, de nieuwe republieken van Donetsk en Luhansk.

NAVO en EU accepteren Oekraïne niet

De NAVO zal Oekraïne niet accepteren, iedereen begrijpt dat. Ik weet niet eens zeker of de EU Oekraïne zal accepteren. Ik denk dat het gaat lang duren, het is al twee maanden oorlog! Sommige steden zoals Kharkiv, zoals Mariupol, het zijn spooksteden, op dit moment. Ze zijn compleet vernietigd.

Zelenskyy

Misschien komen ze uiteindelijk bij de Dnjepr rivier en maken ze er uiteindelijk een grens van tussen het Russische controlegedeelte en het Oekraïense controlegedeelte. Het enige doel dat ze nooit bereikt hebben is deze regering omver te werpen. Ik ben het ermee eens dat het niet gelukt is, vanwege hun mislukte poging om Kiev vanuit de lucht over te nemen toen ze op het vliegveld van Hostomel landden. En ze faalden. In feite hebben zij geen rekening gehouden met de weerstand die zij ter plaatse zouden ondervinden.

Maar afgezien daarvan hebben zij Zelenskyy nu meer dan ooit nodig, alleen iemand met de status van Zelenskyy kan uiteindelijk een soort staakt-het-vuren-overeenkomst tot stand brengen voor de Oekraïners. Maar aan de andere kant, zal hij deze oorlog niet eeuwig willen voortzetten.

West Europa

Frankrijk koos Macron weer als president. West-Europa is er steeds meer klaar voor om uiteindelijk de Antichrist voort te brengen. Dit deel van Europa is zwak, het heeft geen ruggengraat. Er is geen leider in Duitsland. Iedereen bekritiseert Schultz omdat hij tegen de Russen is maar in feite de Russische belangen beschermt, want hij stopt niet met het kopen van Russische olie en Russisch gas. Er is een zwakke leider in Frankrijk die de Fransen zelf niet eens mogen. 42% stemde voor LePen. Die is extreem-rechts, terwijl 8 jaar geleden, slechts 18% extreem rechts koos, het is nu 42% op dit moment. Het vertelt ons hoezeer Frankrijk verdeeld is en hoe zwak Macron is. Italië is op het ogenblik zwak, het hele westelijke deel van Europa is in wezen liberaal, progressief, zwak en verward. En deze leiderschapscrisis zal uiteindelijk leiden naar iemand die mogelijk de antichrist zal zijn.

God zegene u en Shalom uit Galilea.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video’s: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
Videostill – Behold Israel
26-04-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies