Beloning

Column – Bij de zogenaamde lintjesregen viel er dit jaar ook een druppel op mij. Als ik het goed heb begrepen is mijn inzet voor verschillende organisaties opgevallen. De waardering hiervoor heeft zich vertaald in een koninklijke onderscheiding. Werkt dit ook zo bij God?

Beloning

Beloont God ons ook voor onze inzet? Hoe meer we voor Hem doen – vertaalt zich dat in een grotere waardering van Hem voor ons? Op zichzelf niet zo’n gekke gedachte. In de gelijkenis van de verloren zoon (oftewel de liefhebbende vader) laat de oudste zoon zijn vader vooral weten dat hij zich altijd behoorlijk voor hem heeft ingespannen en dat hij de waardering van zijn vader hiervoor heeft gemist. Wie geen vreemdeling is in eigen hart zal deze wijze van denken vermoedelijk ook wel eens herkennen. Het verwachten van een beloning voor de inzet die is verricht.

Trouw

Toen ik hier wat over nadacht kwamen de woorden uit Mattheus 25 in mijn gedachten. “Voortreffelijk , goede en trouwe slaaf, over weinig ben je trouw geweest, over veel zal Ik je stellen; ga de vreugde van je Heer in.” God beloont trouw. Daarvoor hoeft je geen gaven of talenten te hebben. Trouw is een hartgesteldheid. Van de jongste tot de oudste, man of vrouw, intellectueel of minder intellectueel – het maakt niet uit – elk van ons kan er voor kiezen trouw te zijn en te blijven aan God. En dát beloont Hij.

Inzicht

Meen je vanuit deze hartsgesteldheid trouw te moeten blijven aan inzichten waarvan je omgeving zegt dat het vastgeroeste patronen zijn met een beroep op de Bijbel? Niet loslaten! Je hartsgesteldheid om hierin trouw te willen zijn aan God zijn – en daar ben ik vrij zeker van – voor God belangrijker dan het juiste bijbelse inzicht! Ik vermoed dat je dan ook uit mag zien naar het moment waarop God diezelfde woorden over jou zal uitspreken: “Voortreffelijk, goede en trouwe slaaf, over weinig ben je trouw geweest, over veel zal Ik je stellen; ga de vreugde van je Heer in.”

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden

28-04-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies