MENU
World Vision gaat noodhulp Oekraine vertienvoudigen

World Vision gaat noodhulp Oekraine vertienvoudigen

02 mei

Internationale ontwikkelingshulporganisatie World Vision vertienvoudigt de komende twee maanden de noodhulp in de Oekraïne en omliggende landen. De behoefte aan voedsel en hygiëneproducten nemen door gebrek aan transport en import toe. Directeur World Vision Nederland, Marco van der Graaf, brengt aankomende week een bezoek aan de Oekraïense grens.

Uitbreiding hulp
Het aantal vluchtelingen dat Oekraïne moest ontvluchten is in acht weken tijd opgelopen naar vijf miljoen, daarmee is het de snelste uittocht van vluchtelingen sinds mensenheugenis. In Oekraïne hebben meer dan 7 miljoen mensen huis en haard verlaten.

Nu Rusland de aanvallen in Oost-Oekraïne aan het uitbreiden is bereiden de landen in de regio zich voor op een nog hoger aantal vluchtelingen. Om meer mensen hulp te kunnen bieden, zet World Vision op diverse plaatsen in het westen van Oekraïne noodhulpprogramma’s op. Daarnaast wordt ook de hulp in Roemenië en Moldavië opgevoerd.

Verontrustend
"Het meest verontrustende is dat meer dan de helft van de 7,5 miljoen Oekraïense kinderen hun huis heeft moeten ontvluchten. Dat zijn enkele miljoenen kinderen die ofwel vluchteling zijn in een vreemd land, ofwel in feite gevangen zitten in hun eigen land. Deze kinderen zijn weggerukt van hun vrienden, gemeenschappen, scholen.” Hun leven staat stil, hun toekomst is onzeker. Volgens Van der Graaf moet de internationale gemeenschap nog meer doen om de bescherming van kinderen te waarborgen. “Veel kinderen zijn getuige geweest van afschuwelijke verwoestingen en wreedheden en hebben dringend behoefte aan psychosociale hulp.”

Datum: 2 mei 2022
Auteur: World Vision - Marieke Verhoeven
Foto: CRS
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: