MENU
Week van de Kindsponsoring: Samen in actie voor kinderen in armoede

Week van de Kindsponsoring: Samen in actie voor kinderen in armoede

10 mei

Deze week is de week van de Kindsponsoring, een initiatief van Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision. Tiemen Westerduin: Ik vind het prachtig dat we samen optrekken als 4 organisaties met eenzelfde droom: een wereld waarin geen enkel kind meer in extreme armoede leeft. Die droom is te groot voor één organisatie. Met elkaar, als organisaties en met alle sponsors, vormen we één beweging. Samen, vanuit Gods liefde, voor kinderen, tegen armoede.

Misschien geeft het jou soms ook een machteloos gevoel: miljoenen kinderen die opgroeien in armoede en dagelijks te maken hebben met onrecht. Het probleem lijkt te groot om op te lossen. Wij nodigen je uit te kijken naar wat je wél kunt doen, en dat is heel veel.

Vier christelijke hulporganisaties slaan de handen ineen en nodigen jou uit: ontdek of kindsponsoring bij jou past. Samen kunnen we voor nóg meer kinderen die opgroeien in armoede en onrecht een alles veranderend verschil maken. Lees hier alles over deze actie: >> Kindsponsoring.nl

Is kindsponsoring iets voor mij?
Beantwoord zes vragen en ontdek of kindsponsoring iets voor jou of je gezin is. Een kind sponsoren is iets heel moois en bijzonders, voor sponsor én kind. Kindsponsoring is een manier om echt iets blijvends te doen voor een kind in armoede en de ouders of verzorgers. Het is goed om te kijken of dat past bij jou of je gezin. Je weet het in een paar minuten, na het beantwoorden van de zes vragen. >> Doe de test

Wat is kindsponsoring?
Wanneer je een kind sponsort, dan krijgt het kind de kans om uit de vicieuze cirkel van armoede te groeien. Jouw steun zorgt ervoor dat het kind toegang krijgt tot onderwijs, gezondheidszorg, maaltijden en schoon drinkwater. Ook bied je het kind een veilige plek waar er aandacht is voor zijn of haar rechten, het zich kan ontwikkelen en kan opbloeien.

Kindsponsoring geeft armoede een gezicht en juist die verbinding tussen sponsor en kind is heel waardevol. Voor het kind is het waardevol dat er in Nederland iemand is die voor hem bidt en zijn ontwikkeling wil stimuleren, maar ook voor de sponsor heeft het steunen van een kind meerwaarde. Door kindsponsoring krijgt ‘de naaste ver weg’ een gezicht en krijg je als sponsor de unieke kans om heel persoonlijk ‘mee te lopen’ in het leven van een kind dat opgroeit in armoede.

Woord en Daad werkt vanuit Bijbels perspectief aan duurzame verandering voor mensen in armoede. Wij verbinden mensen, organisaties, bedrijven en lokale partners uit alle sectoren. Zo werken we aan een menswaardig bestaan voor iedereen, en scheppen we samen hoop en nieuwe kansen om armoede te overstijgen.
Meer weten: >> woordendaad.nl

World Vision zet zich in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Zodat vreugde weer een plek krijgt in hun leven. Dit doen we met hart en ziel omdat we geïnspireerd zijn door Jezus.
Meer weten: >> worldvision.nl

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen we door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat zij hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren. We helpen om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Wij kunnen jouw steun goed gebruiken!
Meer weten: >> redeenkind.nl

Compassion Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis: het is niet vanzelfsprekend. En dat terwijl ieder kind daar recht op heeft.
Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, ruim 8000 lokale kerken, partnerorganisaties, lokale medewerkers, sponsors en giftgevers helpen we wereldwijd zo’n 2,2 miljoen kinderen.
Meer weten: >> compassion.nl

Datum: 10 mei 2022
Auteur: Week van de Kindsponsoring
Foto: Week van de Kindsponsoring
Website: http://www.christelijknieuws.nl/kindsponsoring.php

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

26 juni 2022 Levend
26 juni 2022 Samenkomsten
20 juni 2022 Wat Compassion doet voor kinderen met ondervoeding
19 juni 2022 Omheining
12 juni 2022 Wat is liefde

Meer nieuws: