Hans van Vuuren start nieuw radioprogramma met koormuziek

Geniet jij ook zo van koorzang? Voor veel mensen is het een belangrijke vorm van geloofsbeleving. Is het niet het fysieke meezingen in het plaatselijke koor, dan is het wel het genieten van kooruitvoeringen in de kerk of het opzetten van een CD met de mooiste liederen.

Misschien is koorzang voor jou wel een reden om de radio tussen 19.00 uur en 20.00 net wat harder te zetten. In Wens en ’t Heerlijk Loflied komt dan een mooie selectie van Psalmen, gezangen en liederen uit de bundels van Johannes de Heer, Glorieklokken, Het Nieuwe Liedboek en Opwekking voorbij. Bovendien is er in deze programma’s aandacht voor nieuwe koormuziek.

Een nieuw kanaal

Kortom, koormuziek is belangrijk en waardevolle muziek voor een hoop mensen. Daar moeten we iets mee, dachten wij. Ter aanvulling op onze bestaande programmering, komt er daarom een online-themakanaal voor de liefhebbers van dit genre. Vanaf 17 mei voegen we dit thema kanaal toe aan ons aanbod. Op Groot Nieuws Radio Blijde Klanken hoor je 24 uur per dag, 7 dagen per week een selectie muziek zoals we die uit Wens en ’t Heerlijk Loflied kennen.

Hans van Vuuren, presentator van ’t Heerlijk Loflied, is enthousiast over het nieuwe kanaal: “We zien en horen dat deze liederen voor veel mensen belangrijk zijn. Soms gaat het om liederen die al jaren in hun leven een rol spelen, soms weer om frisse toevoegingen uit het Nederlandse koorcircuit. En op die manier gaan ‘Psalm 68’, ‘Volle Verzeek’ring’ en ‘De Lichtstad’ hand in hand met ‘Toekomst Vol Van Hoop’, ‘Avondzang’ en ‘Vader In De Hemel’.’’

Wat kun je verwachten?

Naast veel non-stop-muziek, hoor je op het kanaal ook de gepresenteerde programma’s Wens (met Tim Hendriks), ’t Heerlijk Loflied (met Hans van Vuuren) en Een Goede Zondag (met Andries Knevel). Groot Nieuws Radio Blijde Klanken wordt daarmee ons derde online-themakanaal. Net als de online-kanalen Groot Nieuws Radio Non-stop en Seven FM kun je ons nieuwe kanaal beluisteren via de website en de app.

Meer informatie over Groot Nieuws Radio Blijde Klanken hoor je de komende tijd op de radio! In de app en op onze website vind je volgende week al meer over het kanaal.

Groot Nieuws Radio
© Henk-Jan Oudenampsen
07-05-2022
Muziek
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies