MENU
Nelique Meeuse: Het liefst was ik gelijk meegevaren

Nelique Meeuse: Het liefst was ik gelijk meegevaren

16 mei

Het was ergens in mijn middelbareschooltijd toen ik voor het eerst over Mercy Ships hoorde. Hoe en waar weet ik niet meer precies. Wat ik wel weet is dat ik vanaf toen de droom had om ooit mee te gaan en onderdeel te zijn van deze missie.

Obstakels overwonnen
Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en sta ik op het punt om voor zes maanden als verpleegkundige aan boord te gaan van de Africa Mercy in Senegal. Voor het zover was zaten er voor mij wel wat haken en ogen aan mijn aanmelding vanwege een chronische ziekte. Deze obstakels werden echter 1 voor 1 overwonnen en ik kreeg alle goedkeuringen, dat zie ik echt als leiding van God!

Het werken aan boord lijkt mij ontzettend dankbaar werk. Nu zie je hier en daar wel eens wat voorbijkomen, maar ik denk dat alles pas echt doordringt als je het zelf meemaakt. Ook kijk ik uit naar het contact onderling; samen met je collega-vrijwilligers werk je aan één gezamenlijk doel.

Voorproefje in Rotterdam
Toen de Global Mercy in Rotterdam was kon ik al even iets voelen van de sfeer aan boord. Als vrijwilliger hielp ik mee bij de evenementen en gaf ik rondleidingen. Het was ontzettend leuk om mensen enthousiast te maken voor het werk van Mercy Ships! Verder leerde ik allerlei mensen kennen, zoals mensen die straks in Senegal mijn collega's worden.

Na deze twee weken vond ik het jammer dat het schip weer wegging, het liefst was ik gelijk meegevaren! Uiteindelijk heb ik deze maanden nog nodig gehad om de laatste voorbereidingen te treffen, maar ik kijk des te meer uit naar de dag waarop ik naar Senegal ga!

Nelique Meeuse
Vrijwillig verpleegkundige

Datum: 16 mei 2022
Auteur: Mercy Ships Holland - Nelique Meeuse
Foto: Mercy Ships Holland
Website: http://www.mercyships.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: