MENU
IJmert van Muilwijk over verplichte warmtepomp vanaf 2026

IJmert van Muilwijk over verplichte warmtepomp vanaf 2026

16 mei

Warmtepompen worden vanaf 2026 verplicht bij vervanging van de CV-ketel. Het tempo om huizen duurzamer te maken moet omhoog vindt minister de Jonge van Volkshuisvesting. Maar is deze snelle aanpak wel voor iedereen financieel haalbaar? En er is een recordkrapte op de arbeidsmarkt. Maar dat leidt niet tot meer vaste contracten.IJmert van Muilwijk is opgegroeid op een oude boerderij aan het een riviertje de Giessen. Daar is zijn voorliefde voor de natuur ontstaan. En dat was later dan weer de rede om milieukunde te gaan studeren.

Na zijn studie milieukunde wilde hij liever niet in de beleidswereld in Den Haag gaan werken, maar lekker praktisch aan de slag met zijn idealen. Daarom heeft hij mede aan de voet gestaan van het bedrijf Groenpand. Hij geniet er enorm van om te zien dat dit harde werken ook echt tot CO2 besparing leidt en daarmee aan het voorkomen van klimaatverandering.

Een inspiratiebron voor hem is de manier waarop mieren en bijen een samenwerking vormen waarmee ze bergen kunnen verzetten. Binnen Groenpand proberen ze ook op een ecologische manier te groeien.

Datum: 16 mei 2022
Auteur: Family7 - Uitgelicht
Foto: Groenpand
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: