MENU
Amir Tsarfati vanuit Montreal in Canada

Amir Tsarfati vanuit Montreal in Canada

19 mei

Amir Tsarfati: Na een lange vlucht vanuit IsraŽl ben ik gisteren eindelijk in Oost-Canada aangekomen om aan deze langverwachte tournee te beginnen. Het is veel te lang geleden dat ik Canada voor het laatst bezocht, dus ik ben erg blij dat ik eindelijk terug ben.

Door Gods genade zal ik drie verschillende provincies bezoeken: Quebec (Montreal), Alberta (Calgary), en British Columbia (Vancouver). En terwijl ik hier ben, heb ik ook de gelegenheid om mijn goede vriend en de senior schrijver voor Behold Israel, Steve Yohn, te ontmoeten om te werken aan het non-fictie boek van volgend jaar!

Ik moet toegeven dat het moeilijk was om IsraŽl te verlaten. Bij een groot deel van mijn reizen was mijn overleden schoonvader, Hanan, betrokken. Niet dat hij persoonlijk met me meereisde, maar hij was altijd bij me in de geest. Niet alleen bad hij voor mij tijdens mijn reizen, maar elke keer voordat ik vertrok bad hij voor mij - meestal persoonlijk, soms via de telefoon. Om te vertrekken zonder dat gebed van toewijding en zegen was verdrietig. In feite was het de eerste van vele moeilijke moeilijke momenten rond deze reis. Wat mij echter oplucht en bemoedigt, is dat ik weet dat er duizenden zijn die op de plaats van Hanan's gebed staan. Ik zal nooit kunnen uitdrukken hoeveel jullie voorbede betekent voor mij en voor deze bediening.

EfeziŽrs 6:17-18
En neem de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord, terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen.

Update over het Midden-Oosten
Gisteravond heeft weer een parlementslid de fragiele coalitie van deze "regering van verandering" verlaten, waardoor Bennet niet langer een meerderheid heeft. Zodra dit uittreden van kracht wordt, hebben we misschien verkiezingen op 20 september van dit jaar!

Nucleaire dreiging
De wereld is nog nooit zo dicht bij het ervaren van een nucleaire bom geweest. Net zoals Rusland de toetreding van OekraÔne tot de NAVO niet tolereerde, uit Rusland nu dreigementen tegen de toetreding van Finland. Rusland heeft zelfs nucleaire dreigementen geuit aan het adres van zowel Engeland als Finland, waardoor Finland zijn nucleaire bunkers in gereedheid heeft gebracht. Rusland is ook een nieuwe fase ingegaan in OekraÔne, door voor het eerst fosforbommen te gebruiken in Mariupol.

Noord-Korea
Door de toenemende paranoia vanuit Noord-Korea als gevolg van de toenemende COVID-gevallen, is het corrupte regime daar zeer dicht bij het uitvoeren van kernproeven. En alsof dat nog niet genoeg is, Iran is slechts enkele weken verwijderd van het verkrijgen van een kernbom. Ik gaf een Breaking News segment over de meeste van deze kwesties in het weekend.

nucleaire programma Iran
Bovendien heeft IsraŽl Iran officieel op de hoogte gebracht van zijn nucleaire programma. In het licht van het feit dat Teheran bijna 1.000 nieuwe centrifuges heeft geÔnstalleerd in een van zijn ondergrondse kerncentrales en "een paar weken verwijderd is van de accumulatie van splijtbaar materiaal dat voldoende zal zijn voor een eerste bom," verklaarde minister van Defensie Benny Gantz: "De prijs voor het aanpakken van de Iraanse uitdaging op mondiaal of regionaal niveau is hoger dan hij een jaar geleden was en lager dan hij over een jaar zal zijn." Een op handen zijnde IsraŽlische aanval op het Iraanse nucleaire programma is niet langer een kwestie van of, maar wanneer.

Ondertussen zijn zowel de IsraŽlische minister van defensie als de Saoedische minister van defensie op dit moment in Washington DC. Als een aanval op Iran aan de orde is, ontmoeten deze twee elkaar dan achter gesloten deuren?

NAVO
Nu we het toch over Rusland hebben, Rusland vindt dat het vertrouwen heeft in de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als het gaat om verzet tegen het voornemen van Finland om lid te worden van de NAVO. Turkije, dat verantwoordelijk is voor het op ťťn na grootste leger in de NAVO, zou wel eens tegen het toetredingsverzoek van Finland kunnen stemmen, alleen maar om de Russen te sussen. Erdogan probeert de Russen ook uit andere hoeken te paaien, onder meer met financiŽle voordelen en internationale reizen. Dit is vermeldenswaard, omdat volgens de profeet EzechiŽl, Turkije zich zal aansluiten bij Rusland voor de toekomstige invasie van IsraŽl.

De komende weken zullen interessant zijn, omdat Zweden heeft aangekondigd dat het ook het lidmaatschap van de NAVO zal aanvragen.

Hezbollah
Dinsdag heeft de IDF een drone neergehaald die de soevereiniteit van IsraŽl schond. Deze gewone quadcopter van Chinese makelij drong illegaal ons luchtruim binnen en werd enige tijd in de gaten gehouden voordat hij werd geneutraliseerd. Dit incident vond plaats tijdens een militaire oefening van een maand die bekend staat als "Chariots of Fire". Ironisch genoeg is een deel van die oefening gericht op de voorbereiding van een conflict met Hezbollah.

Hezbollah heeft te kampen met een aantal eigen problemen als gevolg van de wijdverbreide corruptie in Libanon. Het ziet er zelfs naar uit dat de door Iran gesteunde groep haar meerderheid in het parlement zal verliezen, van 71 naar 61 zetels in een parlement van 128 zetels.

SyriŽ
IsraŽl heeft zich in het weekend ook gericht tegen andere door Iran gesteunde militaire doelen van hoog niveau in SyriŽ, waarbij ten minste vijf strijders werden gedood. Syrische staatsmedia beweerden dat het land van herkomst van de gedode strijders "onbekend" was. Hoewel IsraŽlische aanvallen wekelijks plaatsvinden in SyriŽ, was deze van ongewone kracht, gericht op hooggeplaatst Hezbollah personeel en ondergrondse infrastructuur. De aanval vond plaats in de provincie Hama.

Een interessante kanttekening is dat Rusland voor het eerst sinds het begin van IsraŽls operaties in SyriŽ raketten van zijn S-300 luchtverdedigingssysteem op IsraŽlische straaljagers heeft afgevuurd.

Chaos
Intern heeft het Iraanse leiderschap te maken met een beetje van zijn eigen chaos in het land, nu burgers zich verzetten tegen de toenemende kosten van levensonderhoud. Twee jaar geleden was het de IsraŽlische vlag die met voeten werd getreden. Maar recenter zijn afbeeldingen van de ayatollahs het nieuwe doelwit geworden. Natuurlijk heeft de regering het internet afgesloten om de schaamte te minimaliseren.

India
India heeft de export van tarwe stopgezet als reactie op een "plotselinge stijging van de tarweprijzen wereldwijd". Bovendien heeft het Indiase Ministerie van Handel ook de uitvoer van uienzaad verboden. Dit is belangrijk omdat India na China de grootste tarweproducent ter wereld is.

Zandstormen
Irak is de afgelopen dagen gebombardeerd met zandstormen van grote omvang. Zes steden hebben een dagenlange storm doorstaan, die aan ten minste ťťn persoon het leven heeft gekost en duizenden in het ziekenhuis heeft doen belanden.

Palestijnen
In IsraŽl wordt een nieuwe kabelbaan aangelegd van Mt. Zion naar het gebied van de Westelijke Muur. Intussen vieren de Palestijnen een soort grote overwinning: een straat in New Jersey werd omgedoopt tot "Palestine Way", omdat de Palestijnen naar verluidt "altijd een weg vinden". Dit zijn inderdaad de dagen van bedrog.

29 mei
Wat de Palestijnen betreft, zij richten zich op 29 mei als de volgende dag om aan te zetten tot geweld in IsraŽl. De 29e is de Dag van Jeruzalem, wanneer we de overwinning in 1967 vieren, die ons in staat stelde de stad te herenigen. Dit wordt jaarlijks gevierd met het hijsen van IsraŽlische vlaggen en marsen rond Jeruzalem. De op leugens gebaseerde Arabische campagnes zijn reeds begonnen om de agressie bij hun volk aan te wakkeren. Nogmaals, het draait allemaal om misleiding.

WHO
De regering Biden bereidt de weg voor om de nationale soevereiniteit over te geven aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Over slechts enkele dagen zullen de Verenigde Naties in Zwitserland bijeenkomen om te stemmen over de amendementen van de regering die "de directeur-generaal van de WHO de bevoegdheid zullen geven om noodsituaties of crisissituaties op het gebied van de gezondheid in elk land af te kondigen en dit eenzijdig en tegen de wil van het land in te doen."

COVID-test vůůr de vlucht niet langer vereist
Ik heb wel opwindend nieuws uit IsraŽl over internationaal reizen. Vanaf zaterdag 21 mei is een COVID-test vůůr de vlucht niet langer vereist om IsraŽl binnen te komen! Echter, afhankelijk van het land waar je naar terugkeert, kan een test nog steeds nodig zijn om aan boord van het vliegtuig naar huis te gaan. Dit is erg spannend, want we hebben er naar uitgekeken om Bible Experience Tours te hervatten en het toerisme terug te brengen naar het land van de Bijbel!

Gefrustreerde Russische beer
Met de grootschalige, wijdverspreide opstand in Iran en de politieke chaos in Irak, de financiŽle ramp en politieke impasse in Libanon, het groeiende gevaar dat SyriŽ door buitenlandse vijanden wordt gebruikt en misbruikt, probeert het Midden-Oosten zwaar te leunen op de stabiliteit die de Akkoorden van Abraham in de regio brengen. Maar vergis u niet, noch deze akkoorden, noch het sterke bondgenootschap met de Verenigde Staten zullen de gefrustreerde Russische beer ervan kunnen weerhouden uiteindelijk tegen IsraŽl op te komen.

Toekomst
We weten niet of IsraŽl erin zal slagen de nucleaire installaties van Iran aan te vallen, maar we weten wel dat Iran zich in de komende oorlog bij Rusland zal aansluiten. Zal dat zijn om een IsraŽlische aanval te wreken of een poging om die te verijdelen? EzechiŽl schreef wat we moeten weten. De rest is allemaal speculatie. De wereld raakt in een spiraal van voedselschaarste die in veel opzichten wordt geŽnsceneerd door wereldmachten die de oorlog in OekraÔne als voorwendsel gebruiken. Te midden van dit alles kan en moet de gelovige vrede vinden. Het wordt "een vrede die alle verstand te boven gaat" genoemd. Het is de vrede die de wereld niet kan geven.

Johannes 14:27
Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u. Laat uw hart niet in beroering raken en niet bevreesd worden.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 19 mei 2022
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Levend
26 jun

Levend meer

Vakantie
15 mei

Vakantie meer