MENU
Marco van der Graaf van World Vision in Roemenie

Marco van der Graaf van World Vision in Roemenie

26 mei

"In de afgelopen maanden konden we meer dan 62.000 mensen aan de grens met Oekraïne helpen met onderdak, medicijnen, voedsel en onderwijs." Marco van der Graaf is in Roemenië: "Het is aangrijpend om te zien dat mensen niet weten wat ze moeten doen, moeten ze hier blijven, of verder trekken, en waar dan heen…? Dit gaat echt lang duren en ze blijven onze steun hard nodig hebben".

In elk conflict zijn de zwaksten vaak de dupe. World Vision heeft daarom juist in deze situatie speciale aandacht voor kinderen. In de Roemeense hoofdstad Boekarest is het congrescentrum Romexpo in mum van tijd omgetoverd tot een reusachtige centrale opvangplek voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Het is er een komen en gaan van vooral moeders met jonge kinderen. Iedere dag passeren hier tussen de 500 tot 1000 vluchtelingen. Iedereen die je spreekt, heeft een hartverscheurend verhaal te vertellen. Maar in de Romexpo is er een bed, eten, een extra set kleding en een beetje aandacht van hulpverleners.

"Ik heb net voor het eerst wat kleding uitgezocht voor mijn dochter. Toen we in maart Kyiv verlieten heb ik alleen winterkleding ingepakt. Nu het warmer wordt en we geen zomerkleding hebben, realiseer ik mij dat we echte vluchtelingen zijn." vertelt een Oekraïense vrouw.

We zijn ontzettend dankbaar voor alle steun deze afgelopen maanden, maar we zullen een lange adem nodig hebben.

Marco van der Graaf was onlangs in het Romexpo in Boekarest en zegt: "Het is aangrijpend om te zien dat mensen niet weten wat ze moeten doen: moeten ze hier blijven, of verder trekken, en waar dan heen…? Dit gaat echt lang duren en ze blijven onze steun hard nodig hebben".

Meer informatie over het werk van: World Vision

Datum: 26 mei 2022
Auteur: World Vision - Rita Veldhoen
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: