MENU
Medair in Madagaskar: armoede in beeld

Medair in Madagaskar: armoede in beeld

27 mei

Saryana uit Zuid-Soedan weet het even niet meer. De oogst lijkt dit jaar wéér te mislukken door de droogte. De prijzen voor eten schieten omhoog. Hoe gaan ze dit overleven? Waar vindt zij hulp? Miljoenen mensen lijden honger. Vaak zijn ze extra kwetsbaar: kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen op de vlucht.

Bekijk de uitzending: EO-Metterdaad op NPO

In Zuid-Soedan zijn 1,3 miljoen kinderen ondervoed en dreigen te sterven. In Somalië stegen de kosten voor voedsel met 35% - veel graan werd eerder uit Oekraïne geïmporteerd. In Madagaskar hebben ouders vaak niets meer dan uitgedroogde cactusbladeren voor hun kinderen. In Jemen lijden meer dan 16 miljoen mensen honger. Cijfers waar ik stil van word en die ik nauwelijks kan bevatten.

Medair helpt. Maar zonder uw hulp kunnen wij niets doen. Helpt u ook mee? Geef gul zodat moeders als Saryana haar kind weer te eten kunnen geven. Steun het werk van Medair, zodat wij op zoveel plaatsen levens kunnen redden en mensen weer helpen op eigen benen te staan. Bij voorbaat veel dank! Medair helpt: JA, ik steun de strijd tegen honger

Programma’s voor ondervoeding, schoon drinkwater en medische hulp.
€ 55 - 5 ondervoede kinderen krijgen een behandeling van 10 dagen.
€ 110 - 10 ondervoede kinderen krijgen een behandeling van 10 dagen.

Oorzaken honger
Hongersnood wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Klimaatverandering is daar één van. Extreem weer zorgt voor extreme droogte, of juist voor heftige overstromingen. De coronapandemie heeft de situatie sterk verergerd. De voedselprijzen blijven maar stijgen, ook doordat er nauwelijks meer graan uit Oekraïne en Rusland wordt geëxporteerd.

De meeste mensen die nu bedreigd worden door hongersnood zijn al jaren dag na dag aan het overleven. Ze hebben geen reserves om de klap van wéér een rampzalige oogst en stijgende prijzen op te vangen.

Datum: 27 mei 2022
Auteur: Medair - Anki van Bruggen
Foto: Medair - EO Metterdaad
Website: http://www.medair.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: