Explosie in Teheran: New York Times wijst naar Israel

Amir Tsarfati: Onlangs was er een enorme explosie in het oostelijk deel van Teheran, in de oostelijke buitenwijken van Teheran. Hier bevinden zich veel van de militaire installaties van de Revolutionaire Garde. Dit is het derde incident in vier dagen. Ook ten oosten van Teheran was er een explosie in een gebied waar de Revolutionaire Garde ook militaire testen aan het uitvoeren zijn. Dit is waar ze onder anderen ook enkele van hun uraniumverrijkingsinstallaties bouwen.

Drone

De autoriteiten bagatelliseerden het, maar het lijkt erop dat een drone vol explosieven onder de radar vloog en een militaire installatie raakte, dat is twee dagen geleden, en de explosie doodde ten minste één persoon. Vanaf een uur geleden, weer een explosie in een militaire installatie ten oosten van Teheran. Ze sluiten het gebied af. Ze beweren dat het een plastic fabriek is, maar we weten dat het niet zo is. En ze zijn in verlegenheid gebracht omdat dit de derde keer is dat dit gebeurd.

New York Times

Nu is er iets heel ongelukkigs gebeurd. Israël heeft de VS laten weten dat we dat gedaan hebben. Iemand in de VS regering heeft die informatie gelekt naar de New York Times. En de New York Times meldde gisteren dat Israël het heeft gedaan. We zijn geschokt in Israël.

Het is iets anders als de New York Times zegt dat Israëlische functionarissen dat gezegd hebben, want dan is het officieel. En nu moeten de Iraniërs wraak nemen, want het is geen gerucht, het is een feit. Dus, nu drie incidenten in vier dagen, de moord op een zeer hoge officier, een kolonel, in de Iraanse Revolutionaire Garde in de straten van Teheran, wat betekent dat Israël tegen de Iraniërs zegt, we weten precies waar je bent, en we kunnen je pakken. Ten tweede is er twee dagen geleden een explosie geweest, waarbij een ingenieur is gedood, waar ze militaire testen aan het uitvoeren waren. En de derde een ontploffing in het oosten van Teheran. In beide gevallen vermoeden wij dat het explosieve drones zijn, onder de radar van de Iraniërs die erin slaagden het doel te raken en het op te blazen.

Spannend

Dit is een zeer spannende situatie. Irak heeft een grote sjiitische meerderheid in zijn parlement. En ze hebben net een wet aangenomen die elke toekomstige poging om de betrekkingen met Israël te normaliseren verbiedt. En iedereen is nu blij, ze zijn aan het vieren. Ze willen geen normalisatie met Israël. Maar wat ze niet begrijpen is, dat als je geen normalisatie met Israël hebt, je in de handen van de Ayatollahs bent gevallen, en dat is precies wat je ook niet wilt.

In handen van Ayatollahs

In het Midden-Oosten van vandaag weten de landen dat ze een kant moeten kiezen. Bahrein, de Emiraten, de Saoedi’s, de Marokkanen, en zelfs de Soedanezen vanaf dit moment, zij kozen een kant. Zij willen niet dat Iran aan de touwtjes trekt in hun landen. Maar wat de Irakezen betreft, zij hebben het wetsvoorstel aangenomen, en ze zijn er blij mee. Laten we eens kijken wat er nu gaat gebeuren in de toekomst van Irak.

Palestijnen

Kijk hoe de Palestijnen werken. Hamas is dus een leugen begonnen dat Israël op het punt staat de tempelberg aan te vallen op zondag, de Jeruzalemdag waarop we de hereniging van Jeruzalem vieren na de oorlog van 1967, die we al 30 jaar vieren, elk jaar, we herdenken die dag. En wat we deden, we marcheerden rond de Oude Stad van Jeruzalem met prachtige Israëlische vlaggen. We vieren de hereniging, een stad die één is. Dat doen we al vele jaren.

De Palestijnen willen aandacht. Ze realiseren zich dat met het Abraham akkoord, niemand naar hen kijkt. Niemand is zelfs geïnteresseerd in hen. Dus wat gaan ze doen? Je begint met een leugen, de leugen is, Israël staat op het punt de Rotskoepel te vernietigen, zoiets. Nu verspreid je de leugen overal op de sociale media, dat Israël van plan is de Rotskoepel te vernietigen. En als je de leugen eenmaal verspreid hebt, moet je nu wel of niet reageren op het gevaar. Of als Israël de mars rond de Oude Stad wijzigt, dan kunt u de overwinning uitroepen. Ze geloven de leugen, ze verspreiden de leugen en als we het dan niet doen, zeggen ze: “Zie je wel? We hebben gewonnen, ze hebben de koepel niet vernietigd.” Dus je ziet hoe het werkt.

Zondag mogelijk escalaties

Verwacht dus zondag grote spanningen die kunnen escaleren tot botsingen of zelfs raketlanceringen. Vorig jaar zijn de Palestijnen in die val gelopen en hebben zij raketten op Jeruzalem afgevuurd. En dat was het begin van een twee tot drie weken durende militaire operatie, als u zich dat herinnert, met veel geweld, veel raketten en Gaza wordt nu eindelijk hersteld van die militaire operatie. Het lijkt erop dat ze het weer proberen.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video’s: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
Videostill – Behold Israel
28-05-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies