MENU
Digitaal opvoeden: Beeldschermen zijn grote uitdaging voor jonge gezinnen

Digitaal opvoeden: Beeldschermen zijn grote uitdaging voor jonge gezinnen

01 jun

Mam, mag ik op een schermpje? Dit is de meest gestelde vraag in ieder gezin met kinderen, iedere dag weer. Beeldschermen zijn misschien wel de grootste uitdaging waar ieder gezin mee worstelt en stelt ouders voor lastige vragen. Xpeditie 3.6.0. heeft hierop een antwoord en lanceert daarom tijdens de Pinksterconferentie een nieuwe Xpeditie 'Digitaal opvoeden'. Xpeditie 3.6.0. verbindt digitaal opvoeden aan het dagelijkse geloofsleven door samen nieuwsgierig te zijn en nieuwe ontdekkingen te doen.

Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof, oprichters van Xpeditie 3.6.0. zeggen hierover: 'Wij willen ouders en opvoeders ondersteunen om vanuit een positief kritische houding het gebruik van beeldschermen met hun kinderen te bespreken. Dat is belangrijk en nodig! Leren fietsen moet je oefenen, het leren gebruik van beeldschermen ook en dat is vele malen complexer. Wij verbinden dit opvoedkundige onderwerp aan geloven in ons dagelijks leven.'

Breindidactiek
Xpeditie 3.6.0. koppelt schermgebruik aan hoe God onze hersenen heeft gemaakt. Vanuit de breindidactiek weten we dat iedereen ‘snelwegen’ aanlegt in de hersenen voor dingen die je vaak doet. God wil graag dat we ontdekken wat Hij ons allemaal heeft gegeven, dus dat we veel versschillende 'snelwegen' aanleggen. Vanuit deze vernieuwende invalshoek gaan ouders samen met hun kinderen in gesprek en ontdekken ze wat dat betekent voor schermtijd in hun gezin.

Screenprotector
Xpeditie 3.6.0. ontwikkelde speciaal voor dit thema de ‘Screenprotector van God’. Een filter dat je letterlijk en figuurlijk op je scherm zet. Deze helpt om je bewust te zijn van de invloeden die beeldschermen op je hebben. Beeldschermen hebben onder andere invloed op onze identiteit. Denk maar aan wat Likes met je doen, welk effect een onaardig Whatsapp-bericht op je heeft en hoe influencers jouw voorkeuren en koopgedrag beïnvloeden. De Screenprotector van God is een filter waarbij je je steeds de vraag stelt ‘ Is de liefde van God bij jou en mij erbij?’ en vervolgens de vraag ‘Wat doe ik nu?’. De Screenprotector helpt om de invloeden van beeldschermen op je gedrag, je contacten en je zelfbeeld bespreekbaar te maken.

digitaal opvoeden tijdens Opwekking
De Xpeditie 'digitaal opvoeden' is er tijdens de Pinksterconferentie, voor thuis en voor de kerk. Tijdens Opwekking worden o.a. een workshop voor ouders en kinderen samen, een seminar en het nieuwe online materiaal voor thuis gelanceerd. Deze zijn daarna ook beschikbaar voor kerken. Voor gezinnen thuis is de onlline Xpeditie 'Schermtijd?!' ontwikkelt. Vanuit vernieuwende en inspirerende invalshoeken maakt Xpeditie 3.6.0. de geloofsopvoeding concreet in de wereld van kinderen.

Online platform
Xpeditie is een online platform waarop gezinnen worden geïnspireerd en ondersteund, zodat kinderen ontdekken wie Jezus is, wie ze zelf zijn en hoe ze met Hem kunnen leven. Met een creatieve en vernieuwde invalshoek is er iedere maand een nieuwe online Xpeditie voor gezinnen die ingaat op een actueel thema of probleem dat gezinnen ervaren. Ieder gezin dat geloofsopvoeding actief vorm wil geven, kan mee op Xpeditie. Xpeditie 3.6.0. is er met hun materiaal, workshops en trainingen ook voor de kerk. www.xpeditie360.nl

Datum: 1 juni 2022
Auteur: Expeditie 3-6-0
Foto: Expeditie 3-6-0
Website: http://www.expeditie360.nl

Dit artikel delen: