MENU
World Servants lanceert projecten 2023

World Servants lanceert projecten 2023

03 jun

WOLVEGA World Servants geeft in de zomer van 2023 800 jongeren de kans om te bouwen aan verandering in ontwikkelingslanden en in Nederland. Samen met lokale gemeenschappen bouwen ze aan een school, kliniek, lerarenwoningen, voorzieningen voor mensen met een beperking of fair trade-voorzieningen.

Na twee jaren waarin door het coronavirus niet gereisd kon worden, bouwen dit jaar bijna 600 jongeren via World Servants mee aan een lang gewenste faciliteit. Het doel van een project is tweedelig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw wat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.

Vrijdag 3 juni maakt World Servants 23 nieuwe projecten voor de zomer van 2023 bekend. Deze projecten vinden plaats in 12 landen in Afrika, Azi, Latijns-Amerika of in Nederland, waar World Servants stabiele, vaak al lang lopende, relaties heeft met vaste lokale ontwikkelingsorganisaties. Net als in 2022, gaat World Servants ook in 2023 in Nederland aan de slag. In Geldermalsen steken de deelnemers hun handen uit de mouwen bij een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, in Utrecht gaan deelnemers aan de slag bij een voorziening voor dak- en thuislozen.

Het aantal Onbeperkt-projecten, waar Nederlandse jongeren met een fysieke beperking aan deel kunnen nemen, wordt in 2023 opnieuw uitbereid, van drie naar vijf. Naast een project in Bolivia, waar in 2019 al zon project plaatsvond, gebeurt dat in 2023 ook in Zambia, Malawi en in Nederland. Jongeren met een beperking ontdekken op deze projecten dat ze gewoon mee kunnen doen en zijn een voorbeeld voor de mensen die ze in de projectlanden ontmoeten.

Nieuw in 2023 is dat deelnemers een extra verdiepend voortraject kunnen volgen in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Door coaching, het volgen van workshops en het organiseren van maatschappelijke activiteiten in de eigen woonplaats maakt het project zo een extra grote impact op de deelnemers n hun omgeving.

De impact van corona op de reizen lijkt beperkt. Net als Nederland, kennen de projectlanden voor gevaccineerde deelnemers weinig beperkingen meer op het gebied van bijvoorbeeld quarantaine bij binnenkomst, afstand houden of gebruik van mondkapjes. Dit voorjaar zijn twee groepen al succesvol op reis geweest naar Malawi en Zambia.

De werkvakanties in 2023 zijn vanaf vrijdag 3 juni te vinden via www.worldservants.nl/werkvakanties. De projecten worden het hele weekend gepresenteerd op de Pinksterconferentie Opwekking, waar World Servants voor het eerst een eigen tent op het jongerenterrein heeft.

Datum: 3 juni 2022
Auteur: World Servants - Theunis Sjoerd Elzinga
Foto: World Servants
Website: http://www.worldservants.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: