MENU
Steun voor ChristenUnie-voorstel tegen Europees BSN

Steun voor ChristenUnie-voorstel tegen Europees BSN

03 jun

Nederland moet niet meewerken aan de invoering van een Europees burgerservicenummer. Dat heeft een Kamermeerderheid vanmiddag uitgesproken in een door ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder ingediende motie. De motie roept staatssecretaris Van Huffelen op zich bij Europese onderhandelingen in te spannen om zo’n Europees BSN te voorkomen. Mocht dat niet lukken, dan moet zij opnieuw in debat met de Kamer over alternatieve stappen die Nederland kan zetten.

ChristenUnie-Kamerlid Ceder: “Een Europees burgerservicenummer is niet nodig en niet zonder risico. Het maakt het makkelijker om mensen online te volgen of om burgers te profileren. Het risico op datalekken is ook groter, met alle gevolgen van dien. Daarom verzoeken we de staatssecretaris aan de Europese onderhandelingstafel haar uiterste best doen om een gewijzigd plan tot stand te brengen. En als dat niet lukt moeten we wat ons betreft alle opties op tafel liggen.”

Ook een tweede motie van de ChristenUnie kon vanmiddag op steun in de Kamer rekenen. Die roept de regering op om een Europese digitale identiteit, als deze er komt, altijd vrijwillig te laten zijn en op geen enkele indirecte wijze verplicht te maken.

Datum: 3 juni 2022
Auteur: Christenunie - Tim Kuijsten
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: