Update Amir Tsarfati over het Midden-Oosten en Oekraine

Amir Tsarfati: Gisteren zijn 180 nieuwe immigranten uit Ethiopië in Israël geland, en vandaag worden er nog eens 160 verwacht. Veel van deze Ethiopische Joden hebben jaren – sommigen zelfs decennia – gewacht om Aliyah te kunnen maken naar Israël. Dit is een gebeurtenis die zowel voor de Joden als voor de kerk reden tot feest zou moeten zijn, omdat we zien hoe de Bijbelse profetie vlak voor onze ogen in vervulling gaat!

Jesaja 11:11

En het zal op die dag gebeuren

dat de Heere opnieuw, voor de tweede keer, met Zijn hand

het overblijfsel van Zijn volk zal verwerven,

dat overgebleven zal zijn in Assyrië en in Egypte,

in Pathros, Cusj, Elam,

en in Sinear, Hamath en op de eilanden in de zee.

Canada

Hoewel het voor mij zo goed is om thuis te zijn, zal ik mijn nieuwe vrienden in Canada missen. In elke stad ontmoetten we een ongelooflijk team van mensen die samen met hun voorgangers hard werkten om ervoor te zorgen dat de evenementen goed verliepen. Omdat het allemaal zo vlot verliep, gaf het mijn Behold Israel-team de kans om veel mensen buiten de samenkomsten te ontmoeten en met hen te praten. We hadden gebeden dat levens veranderd zouden worden tijdens deze tournee, en deze gesprekken bevestigden dat dit precies is wat er gebeurde. Prijs de Heer dat Hij Zijn perfecte plan heeft voorzien en het vervolgens heeft uitgevoerd!

Midden-Oosten

Het was feest in de hoofdstad van Israël dit weekend toen de natie Jeruzalemdag vierde. Dit is de jaarlijkse viering van de dag waarop Jeruzalem na de Zesdaagse Oorlog van 1967 onder Israëlische controle werd herenigd. Ondanks Palestijnse protesten en de leugens van hun propagandamachine, die beweerde dat de Joden de Tempelberg zouden bestormen en de Al Aqsa Moskee zouden vernietigen, ging de viering door en namen duizenden Israëli’s deel aan de festiviteiten.

Israël en Saudi-Arabië

In een beweging die nog maar enkele jaren geleden ongehoord zou zijn geweest, plannen Israël en Saudi-Arabië een belangrijke diplomatieke ontmoeting. Verwacht wordt dat overeenkomsten zullen worden ondertekend op het gebied van luchtvaart, onderzoek en technologie in de geneeskunde, landbouw en energie.

Iran

In Iran gaat het gerucht dat een explosie afgelopen woensdag in de militaire kernprogramma-installatie in Parchin, waarvan de regering beweerde dat het een ongeluk was, een moordaanslag was op de commandant van de luchtmacht van de IRGC, generaal-majoor Amir Ali Hajizadeh. Een bom ging af voor een autobrigade toen hij de militaire kazerne verliet, waarbij een ingenieur werd gedood en twee andere arbeiders gewond raakten. Het wapen lijkt afkomstig te zijn van een UAV.

Het terreurregime in Teheran heeft zijn eigen UAV opgevoerd. Tientallen drones zijn ingezet in Irak en Syrië voor gebruik bij het verzamelen van inlichtingen en zelfmoordaanslagen in zowel Israël als Saoedi-Arabië.

Griekse olietankers

Vorige week schreef ik over een tanker vol Iraanse ruwe olie die in beslag was genomen door de Griekse regering. Nu heeft de IRGC in reactie daarop twee Griekse olietankers in de Perzische Golf in beslag genomen. Aanvankelijk werd gemeld dat zij negen Griekse soldaten vasthielden, maar momenteel beweert Iran dat alle bemanningsleden hun vrijheid hebben. De nationale veiligheidsraad van het regime bereidt zich ook voor op de besprekingen over een vergeldingsmaatregel voor de officiële erkenning van de Turkse Republiek van Noord-Cyprus als reactie op het incident met de tanker. Tot dusver is Turkije het enige land dat het bestaan van de Turkse Republiek Noord-Cyprus erkent.

Protesten in Iran

De Iraanse rial is gezakt tot een dieptepunt in 20 maanden van 315.000 rials voor een dollar. Dit is een deel van de reden voor de massale anti-regime protesten die het land hebben geteisterd en waarbij onder meer “Dood aan Khamenei!” werd gezongen. In de stad Abadan waren de protesten bijzonder hevig na een instorting van een gebouw waarbij ten minste 34 mensen om het leven kwamen en er nog meer worden vermist. Dertien mensen, waaronder de burgemeester, twee voormalige burgemeesters en de aannemer, zijn in verband met het incident gearresteerd. In de hoofdstad Teheran scandeerden maandag voetbalfans in het Azadi-stadion “Abadan! Abadan!” om de slachtoffers te steunen en te protesteren tegen het regime.

Uranium

Iran gaat door met de verrijking van uranium tot 18 keer de limiet die volgens de overeenkomst van 2015 is toegestaan. Het staat buiten kijf dat ze genoeg uranium hebben om een wapen te maken. Er moeten echter nog stappen worden ondernomen, willen zij datgene wat zij hebben, kunnen bewapenen. In een misplaatste poging om de mensen een hart onder de riem te steken, heeft de EU na een bezoek van hoofd van de nucleaire onderhandelaar Enrique Mora aangekondigd dat de Iraanse nucleaire besprekingen weer op schema liggen. In reactie daarop haalde de wereld opgelucht adem bij de mogelijkheid dat er een nieuwe reeks regels en voorschriften zou komen die het Iraanse regime zou kunnen negeren.

Groote luchtoefening Israël

Israël kan het zich niet veroorloven nog langer te wachten om te zien wanneer Iran zijn uranium zal bewapenen. We hebben al een maand lang geoefend om ons voor te bereiden op een grote aanval vanuit Libanon, Syrië, Irak en Jemen als Israël gedwongen wordt op te treden om het Iraanse nucleaire programma uit te schakelen. Dinsdagavond voerde Israël de grootste luchtoefening uit zijn geschiedenis uit, waarbij honderden platforms werden ingezet, waaronder straaljagers en bijtankvliegtuigen en andere. De simulatie was een aanval op een verafgelegen locatie. Dit was ongetwijfeld een voorbereiding voor een aanval op Iran. Kijk naar mijn Breaking News voor meer details.

Bedreigingen in Turkije

Israëli’s die in Turkije op vakantie waren, werden door het hoofdkwartier van de nationale veiligheid gewaarschuwd dat zij gemarkeerd waren voor schade door Iraanse activa in het land. Meer dan 100 burgers van Israël kregen te horen dat ze onmiddellijk naar huis moesten komen vanwege onmiddellijke en concrete bedreigingen.

NAVO

President Erdogan blokkeert Finland en Zweden om toe te treden tot de NAVO zolang Turkije door de landen gesanctioneerd blijft vanwege hun acties in Syrië. Intussen heeft het Turkse leger een “speciale militaire operatie” op touw gezet tegen Koerdische strijdkrachten in Noord-Syrië.

Chinese vliegtuigen in Taiwan

Er waren meer invallen van Chinese vliegtuigen in het Taiwanese luchtruim. Het Chinese leger zei dat het in het gebied een gevechtsgereedheidspatrouille had uitgevoerd in reactie op heimelijke afspraken tussen Washington en Taipei.

Westerse media verdraaien de feiten

De Oekraïense president Zelensky heeft toegegeven dat zijn strijdkrachten tussen 60 en 100 soldaten per dag verliezen en dat er nog eens 500 gewonden zijn. Daarentegen hielden de Russische kerntroepen militaire oefeningen in de provincie Ivanovo, ten noordoosten van Moskou. Hoewel ik het absoluut oneens ben met wat Rusland Oekraïne heeft aangedaan, lijdt het geen twijfel dat Poetin in dit conflict de overhand heeft. Ik ben zo gefrustreerd en ontmoedigd door de manier waarop de westerse media de feiten verdraaien met hun bevooroordeelde berichtgeving. Donbas is een ramp voor Oekraïne, en zo veel Oekraïense troepen geven zich over, lopen over, of sterven. Toch negeren de westerse media dit of verdoezelen het omdat het niet in hun verhaal past. We moeten bidden voor Oekraïne, want de situatie daar is erger dan je je kunt voorstellen.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
Videostill – Behold Israel
03-06-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies