MENU
Rijdende collectebus haalt geld op voor Medair-Oekraine-project

Rijdende collectebus haalt geld op voor Medair-Oekraine-project

13 jun

Frans Koster en Ronald Levering nemen binnenkort deel aan de ‘Baltic Sea Circle Rally’. Een reis van maar liefst 7.500 kilometer rondom de Oostzee. De 16-daagse tocht gaat door Scandinavië en de Baltische staten, tikt de Poolcirkel aan en begint en eindigt in Hamburg. Een interview met beide mannen die zin hebben in de sponsortocht die begint op 19 juni. Tijdens en vooraf zamelen ze zoveel mogelijk geld voor de noodhulporganisatie Medair.

Tijdens een mountainbike-tocht drie jaar geleden leerden Ronald en Frans elkaar kennen. In de afgelopen jaren groeide de vriendschap en trokken ze samen op. Een geparkeerde 4x4 in een Amersfoortse wijk wekte de interesse van Frans en was de aanleiding om in contact te komen met de organisatie SAC (Superlative Adventure Club). Een organisatie die meerdere alternatieve rally’s per jaar organiseert, specifiek om een unieke experience te laten beleven én om geld op te halen voor diverse goede doelen. Frans: “Het leek ons een mooie uitdaging om dit samen te ondernemen. Zo is het plan geboren, de website www.homex.co.nl in de lucht gehesen en zijn we de boer opgegaan voor sponsors.”

Rijdende collectebus
Ronald: “De Landrover is eigenlijk een rijdende collectebus. We zijn met klanten en leveranciers gaan praten die dan een sponsorcontract aan gaan. De bedoeling is dat de komende drie jaar verschillende tochten gaan ondernemen en deze bijzondere auto met daktent ook te gaan verhuren. Allemaal met als doel om geld in te zamelen voor de medemens in nood. Ergens moet in het dak nog een gleuf gezaagd worden zodat mensen hun donatie naar binnen kunnen werpen.”

Rondkomen van 2 euro per dag
Beide heren zoeken het avontuur op én helpen hun medemens in nood, specifiek de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. In het verleden werkte Frans met zijn IT bedrijf Kology voor Medair en bleef de link bestaan. Frans: “Ik vind het een waardevolle organisatie die ongeacht geloofsovertuiging mensen in nood helpt. Dat is nodig, want ruim 860 miljoen mensen leven in extreme armoede en moeten rondkomen van minder dan 2 euro per dag. Zelf probeer ik praktisch m’n steentje bij te dragen door een gevluchte Syriër in dienst te nemen.” Ook Ronald is enthousiast over de aanstaande onderneming: “Met onze drone en GoPro camera willen we de reis vastleggen en dit naderhand tijdens een event met de sponsors delen. We nemen ook onze fietsen mee zodat we op de Noordkaap kunnen fietsen. Dat zal een adembenemende ervaring zijn. Dat in combinatie met het helpen van mensen in nood is super. Ik heb er dan ook erg veel zin in om te starten.”

Neem een sponsorpakket af
De sponsorreis van Ronald en Frans kun je nog steeds supporten met een professioneel brons, zilver of goud sponsorpakket of een eenmalige donatie. Alle sponsors krijgen toegang tot de Live Tracking app. Goud en Zilver sponsors krijgen naderhand een uitnodiging voor een avondvullend en adembenemend filmprogramma waarbij ook Medair CEO David Verboom zal spreken.

Vaderdag tip
Na de reis is de Land Rover Discovery II met daktent en complete kook-uitrusting te huur. Avontuurlijke vaders kunnen met hun kind, partner of vriend(in) ook een avontuurlijk nachtje boeken. Bekijk het unieke vervoersmiddel op de website https://www.homex.co.nl/verhuur-rally-voertuig/ en reserveer dit unieke voertuig waarbij de opbrengst gaat naar medemensen in nood.

Datum: 13 juni 2022
Auteur: Medair - Nederland
Foto: Medair
Website: http://www.medair.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: