MENU
Landbouw-minister niet naar Renswoude

Landbouw-minister niet naar Renswoude

15 jun

De ChristenUnie heeft een bezoek van landbouw-minister Henk Staghouwer aan een boerderij in Renswoude afgelast. Aanleiding daarvoor zijn zorgen om de veiligheid, primair voor de eigenaar van de boerderij waar Staghouwer in het kader van de ‘ChristenUnie Zomertour’ te gast zou zijn. De Zomertour-avond gaat op dezelfde locatie wel gewoon door, maar dan met Tweede Kamerleden Gert-Jan Segers en Pieter Grinwis.

Aanvankelijk wilde Jos Verdam, zelf boer en lokaal betrokken bij de ChristenUnie, het gesprek met de landbouw-minister graag faciliteren. Verdam is zelf kritisch op de kabinetsplannen met betrekking tot stikstof en wilde juist daarom het gesprek - ook samen met andere boeren - aangaan. Sinds de presentatie van die plannen ontvangt hij echter steeds meer berichten, die met regelmaat intimiderend van aard zijn vanwege het bezoek van Staghouwer aan zijn boerderij.

Verdam: “De impact van de plannen van het kabinet is heftig voor heel veel boeren, zeker in deze regio. Ik ben daar kritisch op. Ik wilde aanvankelijk het gesprek daarover juist met de minister voeren, maar de spanning loopt nu zo hoog op, dat ik ook vrees voor wat er op mijn erf gebeurt als we dit door laten gaan.”

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers: “Het is belangrijk om ook als de spanning in de samenleving oploopt met elkaar in gesprek te blijven. Dat gaan we dus ook doen, Pieter Grinwis en ik. Henk Staghouwer was er ook graag bij geweest, maar als dat ten koste dreigt te gaan van de boer waar we op bezoek komen en het raakt aan zijn veiligheid, dan is dat niet verstandig. Ik ben blij dat we desondanks met elkaar in gesprek kunnen blijven, elkaar in de ogen kunnen kijken, elkaar vragen kunnen stellen en van hart tot hart met elkaar kunnen spreken. Ik zie uit naar het gesprek aanstaande vrijdag in Renswoude.”

Datum: 15 juni 2022
Auteur: Christenunie - Johannes de Vries
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: