MENU
Neem een kijkje bij De Hoop tijdens de Proeverij van Hoop

Neem een kijkje bij De Hoop tijdens de Proeverij van Hoop

18 jun

Op zaterdag 25 juni vindt de Proeverij van Hoop plaats, de jaarlijkse open dag van De Hoop ggz. GeÔnteresseerden kunnen die dag een kijkje nemen op het terrein van de organisatie in Dordrecht en een klein deel ervaren van welke hulp cliŽnten krijgen bij De Hoop.

Zo zijn er van 13.00-14.00 uur verschillende seminars te volgen, gericht op het vinden van goede hulp, het belang van sociale contacten en gezonde relaties, betekenisvol leven en een seminar over aandacht voor jongeren, die opgroeien in een gezin waar verslaving een rol speelt.

Workshops
Ook kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops, van 15.30-16.30 uur. Ontdek bijvoorbeeld hoe boksen helpend kan zijn in het herstel van cliŽnten tijdens de boksclinic, neem deel aan een workshop schematherapie en leer hier hoe je negatieve patronen kunt doorbreken. Er is ook een workshop gericht op jongeren en verslaving en een creatieve workshop waarbij je Ďhope stonesí kunt beschilderen.

In gesprek met (oud-)cliŽnten
Bezoekers kunnen tussen 15.30-16.30 ook in gesprek met (oud-)cliŽnten van De Hoop bij de ronde tafelgesprekken. Hoor uit eerste hand hoe het is om te worstelen met verslaving of psychische problemen en hoe zij herstel hebben gevonden en stel hen je vragen rondom deze themaís.

Lofprijsevent
Het hoogtepunt van de Proeverij van Hoop vindt plaats tussen 14.00-15.30, dan is er op het centrale plein een lofprijsevent. Met elkaar zingen we onder muzi¨kale begeleiding liederen voor God. Het is buiten en overdekt: dus geschikt voor alle weersomstandigheden. Voor en na het event kun je langs bij kramen met delicatessen en mooie spullen, gemaakt door werkervaringsdeelnemers en (oud-)cliŽnten van De Hoop.

Beleveniswandeling en reŁnie
De Proeverij van Hoop start in de ochtend met een beleveniswandeling van Vrouwen van Hoop waarbij de deelneemsters langs het levensverhaal van een oud-cliŽnte wandelen. De dag wordt afgesloten met een reŁnie voor oud-cliŽnten van De Hoop.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie en voor het aanmelden voor de seminars, workshops, de beleveniswandeling en de reŁnie, kijk op: www.proeverijvanhoop.nl.

Over De Hoop ggz
De Hoop ggz is een christelijke ggz-instelling en helpt op een betrokken en deskundige wijze kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen om tot herstel te komen in een liefdevolle omgeving. De Hoop heeft locaties in Amersfoort, Dordrecht, Eindhoven, Houten, Rotterdam, Veenendaal en Vlissingen.

Datum: 18 juni 2022
Auteur: De Hoop - Evelien Fokkema
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dehoop.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: