MENU
Nathalie Wind student CHE: Ik wil van betekenis zijn

Nathalie Wind student CHE: Ik wil van betekenis zijn

20 jun

Nathalie Wind (21) wist op de middelbare school niet goed wat ze wilde. Totdat ze in havo 5 in aanraking kwam met de opleiding Social Work in Ede. “Het voelde voor mij gelijk goed. Ik heb me aangemeld, zonder maar een stap op de CHE te zetten. Ik voelde daar ook Gods leiding in. En nu, bijna vier jaar later, weet ik dat hier mijn passie en verlangen ligt.”

“Social Work is een brede opleiding, en dat vind ik juist heel prettig. De eerste 2 jaar leer je alles over werken in de Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg, Welzijn en Samenleving en de GGZ. Je hoeft dus nog niet te kiezen en hebt alle tijd om je te oriënteren. Je leert waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Dat was echt heel waardevol.”

Community
Nathalie kwam er in die eerste twee jaar achter dat haar hart ligt bij de jeugdzorg. “In mijn tweedejaarsstage deed ik meidenwerk, waaronder meidenvoetbal. Ik bouwde mee aan de community in een wijk. Ik heb activiteiten georganiseerd en ik had veel ruimte om dat zelf op te zetten. In houd heel erg van mensen en ik wil wat voor hen betekenen. Dit kon ik allemaal kwijt in mijn stages.”

Zelfvertrouwen
“Natuurlijk vond ik het ook spannend om op stage aan de slag te gaan. Heb ik genoeg geleerd? Kan ik mensen goed begeleiden? Maar omdat je pas na twee jaar het veld in gaat, merk je dat je dan genoeg tools hebt om anderen te helpen. Tijdens de opleiding leer je hoe je mensen stimuleert vanuit hun eigen kracht. Door ze zelfvertrouwen en handvaten te geven, ben je van grote betekenis voor iemand.”


In de afgelopen twee jaar heeft Nathalie veel mensen geholpen. Enthousiast vertelt ze over een meisje van 16 dat een tijdje thuis zat en dat ze heeft kunnen stimuleren om haar leven weer op te pakken. “Ik kon haar zelfvertrouwen geven door te luisteren. Mijn doel is om te kijken wat er bij de persoon van binnen zit en dat juist te versterken. Hoe je dit doet leer je allemaal in de opleiding.”

Meer weten over de opleiding Social Work? Kijk dan op www.che.nl/socialwork.

Datum: 20 juni 2022
Auteur: CHE - Christelijke Hogeschool Ede
Foto: CHE
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen: