MENU
Nieuws uit het Midden-Oosten door Amir Tsarfati

Nieuws uit het Midden-Oosten door Amir Tsarfati

15 jul

Amir Tsarfati is momenteel in Dubai en onderweg naar Zuid Afrika. Binnenkort ontmoet hij Mike Golay en Barry Stagner voor de Behold Israel South Africa Tour. Op zaterdag houden ze een conferentie in Kaapstad, dit is voor Amir de aftrap van 14 spreekbeurten in een periode van 16 dagen. In deze update geeft Amir ons een overzicht van het nieuws in het Midden-Oosten.

In een UAV-aanval hebben de VS de leider van ISIS in SyriŽ vermoord, terwijl ze een andere hoge ISIS-functionaris zwaar verwondden, die uiteindelijk gisteren aan zijn verwondingen bezweek. De twee waren op dat moment op reis buiten Jindayris in het noordwesten van SyriŽ. Maher al-Agal was verantwoordelijk voor vele aanslagen in het land, en was ISIS aan het ontwikkelen buiten SyriŽ en Irak. "De liquidatie van deze ISIS-leiders zal de macht van de terroristische organisatie verstoren om verder te gaan met het beramen en uitvoeren van wereldwijde aanslagen," zei CENTCOM-woordvoerder Kol. Joe Buccino.
Joe Biden in IsraŽl
US President Joe Biden landde gisteren in Israel. Hij is blijkbaar van plan IsraŽl te vertellen hoe we alles goed kunnen maken met de Palestijnen. Terwijl hij hier is, zal hij een plek op de Olijfberg bezoeken zonder een officiŽle IsraŽlische gastheer - een klap in het gezicht van onze regering. Vervolgens zal hij naar verwachting een tweestatenoplossing aanmoedigen, terwijl hij zijn plan bevestigt om een Palestijns consulaat in Jeruzalem te openen.

Vanuit IsraŽl zal de Amerikaanse president naar Saoedi-ArabiŽ reizen. Daar zal hij een ontmoeting hebben met kroonprins Mohammed bin Salman, van wie hij ooit zei dat hij verantwoordelijk moet worden gehouden voor de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dat onderonsje kan ongemakkelijk worden. Ik verwacht niet dat Biden bij zijn aankomst dezelfde feestelijke ontvangst zal krijgen als de vorige president.

Rusland en OekraÔne
Rusland blijft OekraÔne in een wurggreep houden. Moskou heeft 22% van de landbouwgrond in bezit genomen en heeft in andere delen tarwevelden in brand gestoken. De 20% van OekraÔne die Poetin al controleert, is goed voor ongeveer de helft van het BBP van de natie. Als zij de districten Mykolaiv en Odessa innemen, zal OekraÔne nog maar 25% van zijn BBP overhouden en geen zeehavens meer hebben voor de handel.
Relatie Moskou
De relatie van Moskou met andere Centraal-Europese naties blijft verslechteren. Op maandag lanceerde het Russische hackersnetwerk #KILLNET een cyberaanval op de Poolse belastingdienst, die allerlei verwoestingen aanrichtte. De spanningen met Litouwen bleven toenemen toen het Baltische land zijn beperkingen op de doorvoer van goederen naar de Russische exclave Kaliningrad uitbreidde. Gisteren nog is de EU gezwicht voor de druk van Moskou en heeft zij verklaard dat Russische goederen via Litouwen per spoor naar Kaliningrad mogen worden vervoerd. De regering in Vilnius, die alleen de sancties van de EU had gevolgd, haalde opgelucht adem en zei dat zij "de standpunten en beoordelingen" van de andere naties niet zou negeren.

Samenwerking Rusland en Iran
De profetie van EzechiŽl blijft zich voor onze ogen vormen. Volgende week dinsdag reist de Russische president Vladimir Poetin naar Teheran, waar hij een ontmoeting zal hebben met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Iraanse president Ebrahim Raisi. Een van de hoofddoelen van de trilaterale top is het stimuleren van de economische samenwerking met Iran. Zoals ik vorige week al zei, blijven de banden tussen deze landen groeien. Maandag nog kondigde de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan aan dat Iran voorbereidingen trof om honderden militaire drones aan Rusland te leveren voor gebruik tegen OekraÔne. Alleen al in de afgelopen weken zijn er 25 militaire vrachtvluchten vanuit Iran naar Rusland uitgevoerd.

Iran en kernwapens
Iran gaat door met het leveren van wapens aan haar proxy milities in Irak en SyriŽ. Echter, de daadwerkelijke levering van deze voorraden is niet altijd succesvol. Op zaterdag werd een zending uit Iran die door Irak was gegaan, vernietigd in Deir a-Zor, SyriŽ. Ander nieuws over Iraanse wapens is dat Iran de drempel van 90% verrijking heeft bereikt die nodig is voor kernbommen. Dit voegt hen toe aan de lijst van andere drempellanden die de technologie en middelen hebben voor kernwapens, maar nog niet de stap hebben genomen om ze te bouwen.

Ahmad Sales
Ahmad Sales, lid van de Volksverdedigingsmilitie die banden heeft met Hezbollah in het Golangebied, is vermoord in het zuiden van SyriŽ. Het lijkt een IsraŽlische doelgerichte moord te zijn.

Japan
Een continent verder van SyriŽ was er een andere, veel tragischer moord. Tijdens een toespraak vorige week werd Shinzo Abe, voormalig president van Japan, vermoord door een aanvaller met een zelfgemaakt jachtgeweer. De moordenaar, die ter plaatse werd opgepakt, werd geÔdentificeerd als Tetsuya Yamagami, een voormalige marinier van de Japanse Zelfverdedigingsmacht. Yamagami zei dat zijn moeder failliet was gegaan door haar steun aan de kerk van de Eenmaking, en hij nam het Abe kwalijk dat hij de religieuze groepering steunde. Abe is echter nooit lid of aanhanger van de "Moonies" geweest, hoewel hij op een bepaald moment wel zijn waardering heeft uitgesproken voor de "focus en nadruk op gezinswaarden" van de groep.China
In een klaarblijkelijke poging om geen crisis onbenut te laten, protesteerde China bij Japan omdat de Taiwanese vice-president William Lai de begrafenis van Shinzo Abe mocht bijwonen. Ondanks de ironie hield Wang Wenbin, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, een strak gezicht. Hij beschuldigde Japan ervan de dood van Abe te gebruiken voor politieke manipulatie. "Japan heeft geen zogenaamde vice-president," zei hij. "Het is onmogelijk dat dit soort gekonkel zal slagen." Geef me even de tijd om op adem te komen na dat verhaal.

Sri Lanka
De Sri Lankaanse president Gotbaya Rajapaksa is zijn land ontvlucht naar de Malediven, en vervolgens naar Singapore. Dit gebeurde nadat demonstranten het presidentiŽle paleis hadden bestormd en te midden van massale demonstraties over de economie en tekorten aan basisproducten zoals voedsel, brandstof en medicijnen. Rajapaksa benoemde zijn premier, Ranil Wickremesinghe, tot waarnemend president. Dit was echter niet bevredigend voor de massa's die geen van beide mannen een warm hart toedragen en de ondergedoken president graag zouden zien "in een open gevangenis waar ze landbouwwerk kunnen doen".

IsraŽl en Griekenland
Tenslotte hebben de IsraŽlische luchtmacht en de Griekse luchtmacht op dinsdag een gezamenlijke trainingssimulatie uitgevoerd. De oefening omvatte zowel lucht-luchtgevechten als bijtankoperaties. De twee landen onderhouden reeds nauwe diplomatieke betrekkingen, maar groeien nog meer naar elkaar toe omdat zij grote mogelijkheden zien op het gebied van energie.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 15 juli 2022
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: