MENU
Actuele ontwikkelingen rond Het Midden-Oosten

Actuele ontwikkelingen rond Het Midden-Oosten

28 jul

Amir Tsarfati - Deze week begon met een IsraŽlische aanval in het gebied van de luchthaven al-Mazzah bij Damascus vrijdagnacht. De doelen waren de kantoren van de luchtinlichtingendienst van het Syrische leger en een fabriek waar Iraanse drones worden gemaakt. Er werd zware schade gemeld, naast de dood van drie pro-Iraanse SyriŽrs en zeven gewonden.

De spanningen tussen Hezbollah en IsraŽl over de gasvelden van Karish duren voort. Hezbollah zegt dat, tenzij haar een deel van de actie wordt beloofd, zij zal aanvallen zodra gas wordt gewonnen via de Karish-platforms. Zij spelen een zeer gevaarlijk spel. IsraŽl is al bezig met het plannen van een grootscheepse aanval op het raketarsenaal van Hezbollah voordat zij de kans krijgen de wapens te gebruiken.

Tunnel van Hamas
De Israel Defense Forces (IDF) is niet vies van een spelletje spelen met zijn vijanden. Gisteren tweetten ze een set coŲrdinaten, en daagden mensen uit om die in hun GPS in te voeren. Wanneer de coŲrdinaten ingevoerd werden, brachten ze je naar het sportveld van de Islamitische Universiteit van Gaza. Ze lieten die cryptische boodschap een uur lang hangen, alvorens te vervolgen met een korte video die impliceert dat er een terroristische tunnel onder het veld is. Verrassing, Hamas! Blijkbaar is jullie geheim niet meer zo geheim.

IRGC-official
De nieuwsorganisatie Iran International heeft afgelopen donderdag een video vrijgegeven van een hooggeplaatste IRGC-official die in Iran wordt ondervraagd door de IsraŽlische Mossad. In de opname geeft Yadollah Khedmati, plaatsvervangend commandant van IRGC Logistics, toe wapens te verschepen naar terroristische proxy-milities in SyriŽ, Irak, Libanon en Jemen. Na het verhoor werd Khedmati vrijgelaten.

Komalah
Twee dagen later beweerde Iran een grote groep agenten van de IsraŽlische Mossad te hebben gearresteerd. Volgens Iran waren alle arrestanten leden van een marxistische Koerdische rebellengroep, Komalah genaamd, die opereert vanuit de noordwestelijke provincie Koerdistan. Er zouden al explosieven zijn geplaatst rond gevoelige gebieden in de regio Isfahan, een gebied met talrijke nucleaire centra. De Iraanse inlichtingendienst verijdelde de aanslag met nog enkele uren te gaan. Er is nog niets bekend over het lot van de arrestanten.

Iraanse nucleaire programma
Rafael Mariano Grossi, directeur-generaal van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), zei vrijdag dat het Iraanse nucleaire programma "in galop vooruitgaat en dat we heel weinig zicht hebben". Bovendien heeft Iran aangekondigd dat het een nieuwe kernreactor voor onderzoeksdoeleinden aan het bouwen is in dezelfde regio van Isfahan als hierboven besproken. Ondertussen heeft Iran dinsdag aangekondigd dat door de prijspiek de winsten van Iran op olie in de afgelopen vier maanden met 600% zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vooruitgang in het nucleaire programma van Iran hangt nauw samen met de stijging van de Iraanse economie, want er is weinig dat Iran terug naar de tafel drijft voor besprekingen of voor toezicht.

Venezuela
Voor degenen onder u in Noord-Amerika die opgelucht ademhalen dat het terroristische regime van Iran in mijn deel van de wereld is gecentreerd: Venezuela heeft onlangs 250.000 hectare landbouwgrond afgestaan aan Iran. Maar maak je geen zorgen, ze zeggen dat ze het land alleen gaan gebruiken om sojabonen en maÔs te verbouwen. Kijk uit naar een volgende editie van de nieuwsbrief waarin ik een adres zal vermelden waar je een "Welkom op het Westelijk Halfrond" mandje naartoe kunt sturen.

Mohammed al-Sudani
Demonstranten bestormden gisteren het Iraakse parlementsgebouw om te protesteren tegen de benoeming van een pro-Iraanse sjiitische geestelijke tot minister-president. Mohammed al-Sudani is de kandidaat van het Coordination Framework bloc, een coalitie van door Iran gesteunde partijen en anderen.

Bloedbad onder Koerdische toeristen
De woede tussen de Arabische wereld en Turkije over het bloedbad onder Koerdische toeristen tijdens beschietingen door het Turkse leger duurt voort. Vrijdag werden twee met bommen geladen drones neergehaald die op weg waren naar een Turkse basis in Noord-Irak. Niemand raakte gewond. Turkije blijft volhouden dat het niets te maken heeft met het incident met de burgers.

Trans-DnjestriŽ
In wat een belangrijke strategische overwinning voor Rusland zou kunnen zijn, is de leiding van de Moldavische separatistische regio Trans-DnjestriŽ van plan aan te kondigen dat het zich bij Rusland zal aansluiten. De mogelijkheid om troepen te stationeren in Trans-DnjestriŽ, ingeklemd tussen de oostgrens van MoldaviŽ en de westgrens van OekraÔne, zou de Russische strijdkrachten een enorme strategische steun in de rug geven.

Joods Agentschap
In een verduidelijking van Ruslands bedoeling rond de sluiting van het Joods Agentschap, heeft Moskou aangegeven dat hun aandacht vooral uitgaat naar het in Rusland houden van Joden die werkzaam zijn op gebieden als wetenschap en bedrijfsleven, om het Russische potentieel niet te schaden. Dit is goed nieuws, want het betekent dat alleen de slimme Joden in Rusland zullen worden vastgehouden, terwijl alle anderen kunnen gaan. Dit is zeker een stap vooruit ten opzichte van het Rusland van de jaren 1930, toen ze alle slimme Joden afschoten en de anderen gewoon lieten verhongeren. Hoe Moskou dacht dat die verschrikkelijke verduidelijking hun zaak zou helpen, is mij een raadsel. Momenteel overweegt IsraŽl een "prijskaartje" aan Rusland te hangen als zij het agentschap sluiten dat helpt bij de immigratie van Joden in IsraŽl. Ernstige diplomatieke veranderingen met betrekking tot het niveau van de betrekkingen tussen de landen, alsmede het beleid van IsraŽl ten aanzien van OekraÔne, zullen worden overwogen.

Gasspel met Duitsland
Rusland blijft zijn gasspel met Duitsland spelen. Na een 10-daagse stillegging van de Nord Stream 1 pijpleiding voor herstellingen, heeft Gazprom, een Russisch staatsgasbedrijf, de stroom naar Duitsland opnieuw opgestart op slechts 40% van de capaciteit. Nu zegt het dat het de stroom verder zal terugbrengen tot 20%. Als dat percentage tot in de Duitse winter aanhoudt, kan dat leiden tot een inflatie met dubbele cijfers, de sluiting van fabrieken, mensen die bevriezen en algehele wanhoop.

Graan
Vrijdag is een akkoord ondertekend tussen Rusland, OekraÔne, Turkije en de VN dat de export van OekraÔens graan gedurende 120 dagen mogelijk maakt. Rusland heeft ingestemd met een wapenstilstand in de aangegeven wateren terwijl de transporten doorgaan. Waarom zou Moskou hiermee instemmen? Ten eerste is het een geweldige public relations zet die Poetin welwillend doet lijken. Ten tweede stemt de VN er op haar beurt mee in een aantal van de Russische sancties tegen meststoffen op te heffen. Ten slotte, als Rusland uiteindelijk die havens verovert, neemt het de rol van OekraÔne bij de transporten over.

Huawei
De VS onderzoeken apparatuur voor mobiele telefonie van het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei. De vraag is of het bedrijf communicatie van het ministerie van Defensie over het Amerikaanse nucleaire arsenaal, naast andere zeer gevoelige informatie, heeft gestolen of kan stelen.

Amerikaanse strijdkrachten
Ten slotte, dagen nadat het EzechiŽl 38 trio (Rusland, Turkije, Iran) op hun trilaterale top verklaarde dat Amerika SyriŽ zo snel mogelijk moet verlaten, ontploften vier raketten nabij de al-Shadadi basis in Noord-SyriŽ. Deze basis huisvest Amerikaanse strijdkrachten, en in januari werden er acht raketten op afgeschoten. Er zijn geen slachtoffers of schade gemeld.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 28 juli 2022
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: