MENU
Amir Tsarfati: De veranderingen in de wereld gaan snel en zijn niet ten goede

Amir Tsarfati: De veranderingen in de wereld gaan snel en zijn niet ten goede

25 aug

Amir geeft ons een update van het nieuws in het Midden-Oosten. Hij wil ons niet verdrietig of boos maken. Maar wel wil hij onze ogen openen voor de steeds veranderende wereld waarin wij leven. De verandering gaat snel en is niet ten goede. De ware gelovigen zullen zich nooit meer "thuis voelen" in deze wereld. Wij worden vreemdelingen en bijwoners op deze aarde. Lees hier de laatste ontwikkelingen.

Iran en de nucleare deal
Iran heeft zichzelf bovenaan het nieuws geplaatst. Ze staan op de drempel van een nieuwe nucleaire deal die de voormalige IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu gisteren aan Fox News vertelde en die veel slechter is dan de versie van 2015.

Europa is wanhopig op zoek naar energiebronnen los van Rusland; daarom zijn ze bereid om de eisen van Iran te accepteren. Het kan ze niet schelen of het land nucleair wordt. De bommen zullen waarschijnlijk niet hun kant op komen.

De VS zijn bereid bijna alle sancties op te heffen, waardoor miljarden dollars in de zakken van het islamitische regime in Teheran terecht zullen komen. De Republikeinse Partij heeft al aangekondigd dat ze elke overeenkomst met Iran onmiddellijk zal opzeggen als ze na de verkiezingen van november weer aan de macht komen. Het valt echter nog te bezien of de stemmen hun kant op zullen gaan, en of ze de daad bij het woord zullen voegen. Uiteindelijk is het toch allemaal onzeker. Zoals ik al een hele tijd zeg, Iran heeft al alles wat ze nodig hebben om een bom te maken. Het is alleen een kwestie van of ze besluiten het te doen.
De uitbreiding van Iraanse milities rond IsraŽl neemt toe. In het noorden zijn ze in Libanon en SyriŽ. In het oosten zijn ze in Irak en Iran. In het zuiden zijn ze in Gaza en Jemen. Iraanse oppositiegroepen melden dat het land een nieuwe militaire basis, Malek al-Ashtar genaamd, aan het opzetten is in het gouvernement Daraa in SyriŽ, veel te dicht bij de IsraŽlische grens. Nu is Iran begonnen met het bewapenen van militante Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever.

"Op dezelfde manier als de Gazastrook bewapend werd, kan ook de Westelijke Jordaanoever bewapend worden en dit proces is aan de gang," zei de hoofdcommandant van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) generaal-majoor Hossein Salami. De enige factor die deze uitbreiding afremt, zijn de voortdurende aanvallen van IsraŽl op de wapens en infrastructuur van de milities.

Honderdduizenden raketten
Een groot deel van de wapens waarmee Iran zijn milities bewapent, komt uit hun voorraad van honderdduizenden raketten. Hezbollah en andere milities in SyriŽ hebben meer dan 150.000 raketten. Hamas in Gaza heeft er 10.000. Jemen heeft er tienduizenden. Veel van deze raketten zijn goedkoop en niet erg nauwkeurig, en de Iron Dome is erop berekend ze aan te vallen. Er zijn echter ook duizenden ballistische raketten die op IsraŽl zijn gericht.

De Israel Defense Forces (IDF) zijn bijna klaar met een nieuw lasersysteem dat tegen veel van deze bedreigingen zal kunnen optreden. Maar zelfs als dit nieuwe systeem klaar is, zou het verwoestend kunnen zijn voor IsraŽl als al deze milities hun raketarsenaal in ťťn keer beginnen af te vuren.

Iran en Rusland
Terwijl Iran de banden met zijn terroristen blijft aanhalen, komt het ook dichter bij een veel grotere speler. Een van de grootste bondgenoten en klanten van Iran is nu Rusland. Behalve dat Iran drones verkoopt en het Russische leger traint in het gebruik ervan, worden er achter de schermen nieuwe afspraken gemaakt over Russische olie. Moskou verwacht dat de sancties tegen Teheran zullen worden opgeheven met een nieuw nucleair akkoord en wil Iran gebruiken om zijn eigen sancties op te heffen door Russische olie via Iraanse kanalen te verkopen. Dit is slecht nieuws voor OekraÔne. Het is ook slecht nieuws voor IsraŽl, aangezien Rusland zijn retoriek versterkt ten opzichte van IsraŽlische acties tegen de milities van hun vriend Iran. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, zei: "We hebben de gevaarlijke praktijk van IsraŽlische aanvallen op Syrisch grondgebied scherp veroordeeld."

Aanvallen door de VS
De VS voerde luchtaanvallen uit tegen Iraanse milities in Deir ez-Zor, SyriŽ, als reactie op een drone aanval tegen Amerikaanse troepen op 15 augustus. "De aanvallen van vandaag waren nodig om het Amerikaanse personeel te beschermen en te verdedigen," zei woordvoerder legerkolonel Joe Buccino. Ondertussen blijft Iran de VS aanvallen via, door gisteren nog twee Amerikaanse bases in SyriŽ aan te vallen. Om er zeker van te zijn dat je het begrijpt - Iran valt de VS aan via hun milities, terwijl de VS terugslaat tegen die milities en Iran volledig vrijuit laat gaan. Ongelooflijk.

Syrische en Iraanse troepen en de door de VS gesteunde SDF vochten met elkaar in het noorden van SyriŽ, wat resulteerde in een beschieting van een markt in de stad Al-Bab. Onder de burgerslachtoffers waren 14 doden, waaronder vijf kinderen, en minstens 30 gewonden.

Karish-olieplatform
Hezbollah blijft dreigen met geweld tegen IsraŽl als het Karish-olieplatform in gebruik wordt genomen. Dit is een brandhaard die snel kan escaleren.

Onafhankelijkheidsdag OekraÔne
Op de onafhankelijkheidsdag van OekraÔne gisteren was het ook zes maanden geleden dat Rusland het land binnenviel. Het aantal militaire en burgerslachtoffers blijft stijgen nu Vladimir Poetin koppig doorgaat met het voeren van de oorlog. De huidige brandhaard is de kerncentrale van Zaporizhzhia. De centrale is sinds het begin van de oorlog in Russische handen en OekraÔne vreest dat het zal vechten om de centrale terug te krijgen. Een verkeerd gerichte granaat kan desastreuze gevolgen hebben.

Darya Dugina
Darya Dugina werd zaterdagavond gedood door een autobom buiten Moskou. Haar vader, de filosoof Aleksandr Dugin, een man die bekend staat als "het brein van Poetin", zou bij haar in de auto zitten, maar besloot op het laatste moment apart te reizen. De vrouw die volgens de Russen de moordaanslag heeft gepleegd is Natalja Vovk, een OekraÔense burger en lid van het OekraÔense speciale operatie Azov Regiment. Zij verblijft momenteel in Estland, en Rusland dreigt met een militaire reactie als Estland haar niet gevangen neemt en aan Moskou uitlevert. Sommigen beschuldigen Poetin er echter van deze moord te hebben gepleegd als een valse vlag tegen OekraÔne, nadat Dugin onlangs een aantal harde opmerkingen tegen de Russische president had gemaakt.

Turkije
Terwijl de inflatie in Turkije omhoogschoot tot 80%, kelderde de Turkse munt vrijdag tot een historisch dieptepunt. Een economisch wanhopig Turkije is een gevaarlijke entiteit, en de wereld kan Erdogan en zijn regering maar beter in de gaten houden.

Taiwan
Elke dag zijn er in de wateren en de lucht rond Taiwan invallen van Chinese vliegtuigen en oorlogsschepen. Dit is een kruitvat dat elk moment kan ontploffen.
Japan overweegt of het verstandig is 1000 kruisraketten binnen 1000 km van China en Noord-Korea op te stellen. Hierdoor zouden beide oorlogvoerende landen zich in geval van vijandelijkheden binnen het bereik van Japans arsenaal bevinden.

SomaliŽ
Terroristische militanten die banden hebben met Al Qaeda hebben afgelopen vrijdag de controle over het Hayat Hotel in Mogadishu, SomaliŽ, overgenomen. Tegen de tijd dat de 30 uur durende beproeving voorbij was, waren ten minste 21 mensen dood en meer dan 117 gewond. Vier van de aanvallers werden gedood. Het is echter onduidelijk of er anderen zijn ontkomen.

Politieke situatie in IsraŽl
Wanneer men de politieke situatie in IsraŽl bekijkt (die veel gelijkenis vertoont met die in de VS), is het gemakkelijk te denken dat de meerderheid niet wordt vertegenwoordigd door de huidige regering. Maar hoe waar dat ook was op het moment dat in beide landen verkiezingen werden gehouden, in beide landen vindt een grote en verschrikkelijke erosie plaats in het conservatieve kamp. Terwijl progressief-liberaal links stand houdt, is het rechts-conservatief dat het progressief-liberalisme in zijn macht ziet groeien.

Waarom schrijf ik deze woorden? Zeker niet om u verdrietig of boos te maken. Maar om u de ogen te openen voor de steeds veranderende wereld waarin wij leven. De verandering gaat snel en is niet ten goede. De ware gelovigen zullen zich nooit meer "thuis voelen" in deze wereld. Wij worden vreemdelingen en bijwoners op deze aarde.

Kan ik iets goeds vinden in de wereld van vandaag? Ja! Vergeet niet dat het vaak beproevingen zijn die ons zuiveren en ons ijverig maken om Gods wil uit te voeren. Maar het beste van alles is het feit dat hoe verder we van deze wereld vervreemd zijn, hoe dichter we bij het moment van de vervoering zijn! Inderdaad, laten we denken aan Jezus' woorden en ons verheugen:

Johannes 16:33
" In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen."

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 25 augustus 2022
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: