MENU
Watersnood in Pakistan: Een vader probeert zijn kinderen te redden

Watersnood in Pakistan: Een vader probeert zijn kinderen te redden

31 aug

Pakistan – De watersnood in Pakistan houdt aan en eist meer en meer levens. Sinds begin augustus verspreidt HVC (Stichting Hulp Vervolgde Christenen) noodhulp, maar de verzoeken uit het hele land blijven toenemen. Met name van christenen, die vaak achteraan in de rij staan bij de hulpverlening.

De Pakistaanse overheid schat dat meer dan 33 miljoen mensen zijn getroffen en ongeveer één derde van het land momenteel onder water staat. Helaas zijn er al ongeveer duizend doden te betreuren, onder wie honderden kinderen die niet op tijd konden worden gered. Er is veel meer hulp nodig. HVC schaalt daarom de noodhulpactie op en vraagt om uw steun.

Op dit moment trekken namens HVC noodhulpteams door India en Pakistan, mogelijk gemaakt door de vele giften na onze oproep van 5 augustus. Tijdens hun tochten ontmoeten de hulpverleners veel leed. Een lokale Pakistaanse projectleider vertelt: “Ik zag veel mensen die in een verschrikkelijke situatie zitten. Er zijn veel doden. We zien vaders die proberen hun kinderen te redden. Hun huizen zijn vernield. Voorlopig is er op veel plekken geen akkerbouw mogelijk. Veel mensen zitten in de buitenlucht te wachten op wat nog komen gaat. Zonder eten, zonder drinken, zonder toilet. Je ziet de zorgen in hun ogen, het verdriet om de dierbaren die ze hebben verloren.”
Ongeveer een miljoen huizen zijn beschadigd Ongeveer een miljoen huizen zijn beschadigd
Voedsel en andere basisbehoeften

HVC richt zich nu in de volgende fase van de noodhulpactie op gebieden in Pakistan, waar HVC door het aanwezige netwerk van lokale kerken en partnerorganisaties snel en effectief kan handelen. De komende weken zijn cruciaal, er is minstens € 100.000,- nodig. U vragen we om steun, zodat we zo veel mogelijk voedselpakketten met voedsel voor een maand kunnen uitdelen. Daarnaast willen we plastic zeilen uitdelen, waarmee men een geïmproviseerde tent kan maken. Ook is er grote behoefte aan dekens en kleding voor mensen die alles zijn verloren. Hoe meer giften we ontvangen, hoe meer mensen we kunnen helpen. Iedere gift helpt.

Over HVC
Onze diepste drijfveer is het geloof in het Woord van God. Dit Woord vertelt ons dat wie geloven verdrukking zullen lijden in de wereld. Wij voelen ons verbonden met wie lijden vanwege hun geloof in God. Dit zijn onze broeders en zusters. In het Bijbelboek 2 Timotheus staat in hoofdstuk 4 vers 5 onze kernopdracht: "Maar gij, wees wakker in alles, lijd verdrukkingen; doe het werk van een evangelist; maak dat men van uw dienst ten volle verzekerd zij."

Het werk en leven van Richard Wurmbrand (1909-2001) is daarbij een grote inspiratiebron. De Roemeense predikant bracht tijdens het communisme veertien jaren door in gevangenschap omwille van zijn geloof. Zijn bezieling om het Evangelie van Jezus Christus te delen en zijn tomeloze inzet voor broeders en zusters in verdrukking, vormen de basis van het werk van HVC.

Datum: 31 augustus 2022
Auteur: HVC Hulpmail
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: