MENU
Amir: In meer dan 100 landen wereldwijd neemt de sociale onrust toe

Amir: In meer dan 100 landen wereldwijd neemt de sociale onrust toe

09 sep

In een fascinerend rapport van Verisk Maplecroft werd vastgesteld dat in 101 van de 198 geŽvalueerde landen de sociale onrust in het afgelopen kwartaal is toegenomen. Dit omvat zowel gevestigde als opkomende landen. De verwachting is dat met de energietekorten en de economische neergang de ontevredenheid onder de bevolking alleen maar zal toenemen.
Dinsdagavond vond de tweede IsraŽlische luchtaanval op de luchthaven van Aleppo in een week plaats. Het doel van de aanvallen was de landingsbanen in te korten zodat grotere vliegtuigen niet kunnen landen. Dit houdt rechtstreeks verband met de pogingen van Iran om met grote vrachtvliegtuigen wapens naar SyriŽ te verschepen.

Ook dinsdagavond werd Deir ez-Zor, SyriŽ, aangevallen door onbekende gevechtsvliegtuigen. Er zijn twee mogelijkheden om uit te maken wie de aanval heeft uitgevoerd. Ten eerste kunnen het de VS zijn geweest die met IsraŽl hebben gesynchroniseerd, zodat zij samen kunnen aanvallen. Ten tweede kan IsraŽl ook deze aanval hebben geleid en alleen de VS van hun acties op de hoogte hebben gebracht. De basis die werd aangevallen in Deir ez-Zor was oorspronkelijk Syrisch. Toen begon de oorlog, en Rusland nam het over en moderniseerde de faciliteiten. Maar nu Rusland zijn troepen van de basis heeft teruggetrokken ten gunste van de oorlog in OekraÔne, is Iran ertussen gedoken. Het waren dus de IraniŽrs die het doelwit waren van deze aanval.

Zelfmoordterrorist in Kaboel
Deze week begon met een moeilijke noot voor het Kremlin toen op maandag een zelfmoordterrorist twee personeelsleden doodde buiten de Russische ambassade in Kaboel, Afghanistan. Veiligheidstroepen schoten de dader neer, maar het is onduidelijk of de bommenlegger de bom nog tot ontploffing kon brengen of dat de kogels de explosie tot ontploffing hebben gebracht. Onder de doden zijn een Russische diplomaat en een lid van de beveiliging van de ambassade. Hoewel het aantal burgerslachtoffers volgens de eerste berichten veel hoger lag, vielen er onder de bevolking toch nog minstens vier doden en meer dan tien gewonden.

Gas voor Europa
Europa raakt flink in de problemen, terwijl de Russische president Vladimir Poetin langzaam zijn energiewapen meer en meer inzet. Ondertussen roept een verre stem vanuit Mar-a-Lago in Florida: "Hť, EU, ik zei het je toch." Gazprom, het door de Russische staat gecontroleerde energiebedrijf, heeft nu gezegd dat ze de gasstroom naar Europa via Nord Stream 1 volledig zullen stopzetten en dat het afgesloten zal blijven tot Europa de economische sancties tegen Moskou opheft. Europa beschuldigde Rusland er op zijn beurt van zijn energie te bewapenen, waarop Rusland antwoordde: "Ja, en...?"

Gas uit China?
De EU krijgt geen sympathie van de rest van de wereld. In plaats van de olieproductie op te voeren om de economische schade van de gastekorten te helpen compenseren, verlaagt OPEC+ zijn olieproductie met ongeveer honderdduizend vaten per dag. Dit ondanks oproepen van de Amerikaanse president Joe Biden om de productie fors op te voeren. China biedt aan de EU een deel van hun overschot aan vloeibaar aardgas (LNG) te verkopen. Maar voordat u denkt dat Beijing plotseling altruÔstisch is geworden, de reden dat ze een overschot aan LNG hebben is dat ze het Russische overschot opkopen dat eerder naar Europa was gegaan. China laadt dat overschot vervolgens op schepen en vaart het duizenden kilometers naar Europa, waar het het gas tegen een enorme prijs verkoopt aan de wanhopige Europeanen.
Elektriciteitsbedrijven in problemen
Iets meer dan een week geleden kwam Oostenrijk tussenbeide om zijn voornaamste energieleverancier, Wien Energie, te redden met een reddingsoperatie van twee miljard euro. Vier dagen later moesten zowel Zweden als Finland bijspringen om hun elektriciteitsbedrijven solvabel te houden. Zweden geeft tot 250 miljard kronen (23 miljard dollar) aan kredietgaranties aan zijn energiebedrijven die onmiddellijk technisch failliet dreigen te gaan. Finland verstrekt leningen en garanties tot 10 miljard euro (10 miljard dollar) aan zijn nutsbedrijven. Noorwegen zegt de situatie op de voet te volgen, maar vindt nog niet dat het moet optreden.

Massale onrust onder de bevolking
Het is niet verwonderlijk dat de euro niet alleen eerder dit jaar onder de dollar is gedoken, maar nu ook een dieptepunt in 20 jaar heeft bereikt. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat het een van de sleutelfactoren is die zal leiden tot de massale onrust onder de bevolking die spoedig zal komen. In een fascinerend rapport van Verisk Maplecroft werd vastgesteld dat in 101 van de 198 geŽvalueerde landen de sociale onrust in het afgelopen kwartaal is toegenomen. Dit omvat zowel gevestigde als opkomende landen. De verwachting is dat met de energietekorten en de economische neergang de ontevredenheid onder de bevolking alleen maar zal toenemen. Er zal een grote teleurstelling van de massa's in de richting van hun regeringen nodig zijn om een enkele leider toe te laten, die de mensen van vele naties onder ťťn hoofd verenigt. Dit is zeker de richting die deze wereld op lijkt te gaan.

Iran en Rusland
Zelfs terwijl het Kremlin doorgaat met vijanden maken van het westen, verdiepen zij hun banden met hun nieuwe BFF's in het Iraanse regime. Teheran heeft bevestigd dat het een bod heeft uitgebracht voor de aankoop van geavanceerde Russische Sukhoi SU-35 gevechtsvliegtuigen. Deze gevechtsvliegtuigen, die zeer wendbaar zijn en over lange afstanden kunnen aanvallen, zullen de Iraanse luchtmacht sterk moderniseren. Laten we hopen voor de piloten dat deze vliegtuigen betrouwbaarder zijn dan de militaire drones die Iran aan de Russen heeft verkocht.

Nucleaire programma van Iran
Woensdag verklaarde de IAEA, de nucleaire waakhond van de VN, dat het agentschap "niet in staat was de verzekering te geven dat het nucleaire programma van Iran uitsluitend vreedzaam is". In ander brekend nieuws heeft de IAEA ontdekt dat water nat is en dat de lucht blauw is.
Een hooggeplaatste diplomaat die een IAEA-rapport over de nucleaire paraatheid van Iran onder ogen kreeg, verklaarde: "Iran kan nu 25 kg [uranium] produceren tegen 90% als ze dat willen." Dat is zowel de hoeveelheid als het verrijkingsniveau waarvan de IAEA heeft vastgesteld dat het nodig is om een kernwapen te maken. Momenteel is het uranium opgeslagen op 60% verrijking, maar de nucleaire waakhond van de VN meldde dat het slechts drie tot vier weken zou duren om het te verhogen tot het benodigde niveau. Volgens hetzelfde rapport concludeert de IAEA: "Het lijkt erop dat Iran in staat zal zijn om in ťťn maand genoeg uranium van wapenkwaliteit te produceren voor drie kernbommen en in vier maanden genoeg voor vijf bommen." Wakker worden, IAEA! Het regime van de Ayatollah heeft al genoeg verrijkt uranium! U weet het en ik weet het. Het enige wat ze nu nog moeten doen is een strategische beslissing nemen om een bom te maken!
Geen hoop meer is op een deal
Voor het grootste deel van de wereld, lijkt het erop dat de nucleaire deal dood is. De EU gelooft dat het proces van de Amerikaanse regering om de sancties op te heffen het onmogelijk zal maken om een deal te sluiten voor de verkiezingen in november. Een verwachte conservatieve reactie tegen de zeer impopulaire regering Biden laat Europa denken dat er na de verkiezingen geen hoop meer is op een deal. Het lijkt er nu op dat de enigen die denken dat een akkoord nog mogelijk is, Biden en zijn democraten zijn. Die mogelijkheid heeft IsraŽl zo bezorgd gemaakt dat het hoofd van de Mossad, David Barnea, naar Washington DC is gereisd voor een ontmoeting met verschillende topambtenaren in de regering, het Pentagon en het State Department. Voordat Barnea in juni zijn functie aanvaardde, had zijn voorganger, Yossi Cohen, een ontmoeting met president Biden met hetzelfde doel, namelijk ontmoediging.

EgeÔsche eilanden
De spanningen tussen Turkije en Griekenland over de EgeÔsche eilanden lopen op. De Turkse regering stelde zich tevreden met het feit dat de eilanden onder Griekse soevereiniteit bleven, zolang zij maar gedemilitariseerd bleven. Nu beschuldigt Erdogan Athene er echter van een zeemacht binnen de eilandengroep op te bouwen. De Turkse president is onvermurwbaar dat Griekenland moet stoppen of het risico loopt een "zware prijs" te betalen. Erdogan waarschuwde: "Als de tijd rijp is, zullen we doen wat nodig is. Zoals we zeggen, kunnen we van de ene op de andere dag komen."

Musaad al-Halawi
Musaad al-Halawi, voormalig leider van al-Hisbah (de geheime politie van ISIS), werd gedood bij een aanval in Deir ez-Zor, SyriŽ, door de door de VS geleide coalitie. Al-Hisbah is de "moraalpolitie" van ISIS en staat erom bekend dat zij er met geweld voor zorgen dat iedereen haar interpretatie van de wetten van de Koran volgt.

Datum: 9 september 2022
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: