Bijzonder concert Ralph van Manen in Zandverhalen Elburg

Al ruim 30 jaar is Ralph van Manen één van de meest toonaangevende artiesten van de Nederlandse gospelwereld. Met zijn uitgebreide repertoire heeft hij menig hart weten te raken. Ralph kijkt terug op deze periode, beseffend dat de mensen die dicht om je heen staan en vreugde en verdriet samen met je dragen, werkelijk belangrijk zijn. Samen met zijn voltallige band speelde en zong Ralph liederen uit zijn oude en nieuwe repertoire. Hij nam het publiek in Elburg mee in zijn 30 jaar als muzikant. Het was een avond genieten van klassieke meezingers zoals ‘Testify to Love’ tot heerlijk luisteren naar de nieuwste liederen van de CD ‘De liefde nog het meest’, die dit jaar is uitgekomen.

Traporgeltje
Wanneer je al 30 jaar als professional meedraait in de muziekwereld, dan mag je gerust zeggen dat je een oude rot in het vak bent. Ralph van Manen, die zijn liefde voor muziek ontdekte op een oud traporgeltje bij zijn tante thuis, heeft het allemaal meegemaakt. Hoogtepunten, zoals zijn doorbraak met de band Target op het Flevo festival, platina scoren met het lied Testify to Love en een Dove award winnen in Nashville. Maar in 30 jaar heb je ook te maken met dieptepunten, met teleurstellingen en verkeerde keuzes. Toch kijkt hij goed terug op de afgelopen 30 jaar: “Alle keuzes van toen hebben mij gebracht waar ik nu ben. De weg heb ik niet alleen gelopen, mijn vrouw Ineke is mijn steun en toeverlaat”. De titelsong ‘De liefde nog het meest’ is een ode aan haar! 

De liefde nog het meest’
De titelsong vormt het hart van het nieuwe album ‘De liefde nog het meest’. Dit lied heeft Ralph geschreven voor zijn vrouw Ineke. Terugkijkend op de afgelopen jaren, ziet hij dat zij er altijd voor hem is geweest. Zij is de stabiele factor in zijn leven, in hun gezin. Het is de liefde die hen door tijden van onzekerheid en verdriet heeft gesleept. Door de jaren heen is die liefde steeds sterker geworden en is zij voor hem enorm belangrijk! Ineke was ook aanwezig in Elburg, en Ralph zong dit lied opnieuw speciaal voor haar.

Fotoverslagje van vrijdag 23 september:

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies