Dubbel gevoel

Column – Het is vandaag 26 september 2022. Nee, ik ben niet de kluts kwijt. Met ‘vandaag’ bedoel ik de dag waarop ik deze column schrijf. Ik werk dus wat dat betreft al ver in het vooruit (zie hierna onder PS).

Vreemde gedachte

Als ik daar wat over nadenk bespeur ik een dubbele gedachte bij mijzelf. Aan de ene kant schrijf ik columns in de wetenschap dat het nog lang zal duren voordat ze op de site worden geplaatst. Aan de andere kant leef ik in de veronderstelling van ik de wederkomt van de Heere Jezus op korte termijn kan meemaken. Die gedachten ‘tandwielen’ niet met elkaar. Wat moet ik daarmee?

Dubbele gelaagdheid

Misschien herken je deze dubbele gelaagdheid in je denken. Je leeft alsof je nog jaren op deze planeet zult rondlopen, terwijl je aan de andere kant weet dat ons verblijf hier zo maar ineens afgelopen kan zijn. Van de ene seconde op de andere seconde.

Bij mijzelf is de gedachte aan de spoedige wederkomst van de Heere Jezus de laatste tijd toegenomen. Niet alleen omdat Hij gezegd heeft dat Hij spoedig zal terugkomen. Ook door alles wat er op deze rondtollende aarde gebeurt. Ik moet mijn denken geweld aandoen om mijzelf voor te houden dat het nog wel een poos(je) zal duren. Wie zijn bijbel een beetje kent snapt wat ik bedoel.

Het boompje van Maarten Luther

Ik ga door met het schrijven van columns zolang mij dit gegeven is. Waarom? Omdat het mij helpt mijn denken aan de spoedige wederkomst levendig houdt. In feite doe ik hetzelfde als Maarten Luther, waarvan gezegd wordt dat hij vandaag nog een boompje zou planten als hij wist dat morgen de Heere Jezus terugkomt. Kennelijk is mijn ‘probleem’ niet nieuw en is het in feite geen probleem.

Ik hoop dat dit schrijfsel jou er ook toe aanzet in je denken (nog) meer ruimte te maken voor de mogelijkheid dat je vandaag of morgen oog in oog kunt staan met de Heere Jezus. Die wetenschap heeft een heel zuiverende werking!

Maranatha!

Willem van Leiden

PS

Deze column is geschreven in de veronderstelling dat hij op 25 juni a.s. geplaatst zal worden.. In verband met het onderwerp waarover ik schrijf (de spoedige wederkomst van de Heere Jezus) heeft de beheerder van de site er in overleg met mij voor gekozen deze direct in ongewijzigde vorm te plaatsen. Dan kan je hem wellicht nog lezen voordat je de Heere Jezus zult zien. Hiermee komt hij ook tegemoet aan mijn ‘dubbele gevoel’.

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
25-09-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies